Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 17 Ekim 2017 - 09:58 Yorum: 0

Eğitimden KKTC’ye 700 milyon dolar

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı'ndaki veriler doğrultusunda 93 bin 000 civarında öğrencinin; Kuzey...

Eğitimden KKTC’ye 700 milyon dolar

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı'ndaki veriler doğrultusunda 93 bin 000 civarında öğrencinin; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne 700 milyon dolar girdi sağladığını ifade etti.

Dr. Berova, geçtiğimiz günlerde kendisine ziyarette bulunarak, bilgi alan GAÜ Medya Grubu'na vermiş olduğu mülakatta; geçmişi uzun yıllara dayanan, eğitim ve öğretimde oturmuş kadrosu ile yüksek öğrenimin güçlü dinamosu olarak tarif ettiği Girne Amerikan Üniversitesi'ne de teşekkürlerini iletti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova, "Girne Bölgesi'nde ana yerleşkesi olan bu üniversitemiz; özelde Girne'ye, ama genelde tüm KKTC'ye hizmet vermektedir. Ben, yeni akademik yılın tüm GAÜ Ailesi'ne hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Yüksek öğrenim adına da bundan sonraki yıllarda, başarılar diliyorum. Gerçekten, yurtdışı kampüslerinde de atılım yapan üniversitelerden bir tanesidir. Tanınırlık bu ülke için çok önemli, tüm bu hizmetlerden dolayı da; başta yöneticileri olmak üzere, yine tüm GAÜ Ailesi'ne teşekkür ediyorum. Bundan önceki süreç içerisinde, üniversite açma izinleri bakanlığımız yetkisi dahilindeydi. Ön açma izni alan üniversiteler de, YÖDAK'a başvurup işlemlerini tamamlatıyordu. Hükümetimizin kararı ile hazırladığımız, yeni yüksek öğrenim yasasını hayata geçirdik. Bu bağlamda, baktığımız zaman; ülkemizde yeni üniversite açma izni artık KKTC Meclisi'ne aittir. Yeni üniversiteler açılacaksa eğer; bunların ne alanda faaliyet göstereceği, ülkeye katkıları, artı değerleri, KKTC Meclisi'nde tartışılacak, ve izin verilecekse o halde verilecektir. Bunu, bir reform olarak görüyorum. Kararların sorumluluğu da, sonuçta halkın iradesine sahip olan mecliste olacaktır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber