Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 09 Mart 2015 - 16:18 Yorum: 0

"Eğitime Destek Projesi"

TOÇEV ve Total Oil Türkiye'nin, proje kapsamında Edirne Karaağaç Yatılı Bölge Ortaokulunda donattığı fen ve teknoloji sınıfı törenle açıldı

'Eğitime Destek Projesi'

EDİRNE (AA) - Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ve Total Oil Türkiye'nin "Eğitime Destek Projesi" kapsamında Edirne'de donattığı fen ve teknoloji sınıfı açıldı.

TOÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Işın Gürdal, Karaağaç Yatılı Bölge Ortaokulundaki açılışta, TOÇEV'in 1994'de, "Okumak her çocuğun hakkıdır" sloganından yola çıkarak, ailesinin maddi imkansızlıkları yüzünden okula gönderilmeyen çocukları okutmak için kurulduğunu söyledi.

İlkokuldan üniversiteye kadar çocukların yanında olduklarını ve ayaklarının üzerinde durana kadar öğrencileri desteklediklerini belirten Gürdal, şöyle konuştu:

"Çocuklar bizim çocuklarımız, aileleri de öz akrabamız gibi. O çocukların gıdasından giyimine kadar her şeyini karşılıyoruz. Bugün de burada Total şirketiyle bu okulun teknoloji sınıfını açıyoruz. Mutluyuz. En büyük yatırımlar, eğitime yapılan yatırımlardır. Bizler de ayakta kalıp eğitime destek veriyorsak destekçilerimizin sayesindedir. Yeni okullar, yeni teknoloji sınıflarının açılışları devam edecek."

Total Oil Türkiye İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü Ayşe Ürgen de Total Oil Türkiye'nin, sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirdiği proje kapsamında 2014 - 2015 eğitim ve öğretim döneminde TOÇEV işbirliğiyle Kastamonu, Bilecik, Kırklareli ve Tekirdağ’da da fen ve teknoloji sınıfı açacağını ifade etti.

Ürgen, sınıfın hayırlı olmasını diledi.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da TOÇEV'in bugüne kadar 5 milyon öğrenciye dokunduğunu ve "Bir şey değişirse her şey değişir" sloganıyla 81 ilde faaliyet gösterdiğini aktardı.

Bugün de Karaağaç Mahallesi'ndeki teknoloji sınıfının açıldığını dile getiren Özcan, sınıfın açılmasında katkısı bulunanlara teşekkür etti.

 Açılış sonrasında öğrenciler dans ve davul gösterisi yaptı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber