Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Mart 2015 - 10:13 Yorum: 0

"Eğitimli Bilgisizlik" Heykel Sergisi

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta "Eğitimli Bilgisizlik" Heykel Sergisi açıldı.Heykeltıraş Ali Asgar Çakmakcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zonguldak'ta kültür sanat faaliyetlerine yön...

'Eğitimli Bilgisizlik' Heykel Sergisi

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta "Eğitimli Bilgisizlik" Heykel Sergisi açıldı.

Heykeltıraş Ali Asgar Çakmakcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zonguldak'ta kültür sanat faaliyetlerine yön vermek amacıyla bu sergiyi açtığını belirtti.

Serginin ana temasının bilgi olduğunu söyleyen Çakmakcı, şöyle konuştu:

"Yaptığım eserlerin hepsi kendi içerisinde kapalı işler. Açılımları kavramsal disiplininde gizli olan çalışmalardır. Burada serginin ismiyle de ironik bir durum ortaya koymak istedim. Günümüzde herkesin eğitim aldığı fakat rasyonel bilginin de yaşamımızı iyileştirmediği üzerine birtakım düşüncelerim var. O düşüncelerimi oluşturduğum çalışmalarımı bu sergide sanatseverlerle buluşturmak istedim. Sanattan zevk alabilmek için sadece estetikten zevk almanıza gerek yok. Buradaki çalışmaların çoğu kavramsal işler. Düşüncenin estetiğinden de zevk alabilmek çok önemli. Bu anlamda, çok büyük zihinsel ve bedensel bir emek yatan bu sergiyi, yaşamı nasıl algıladığımın bir yansıması olarak nitelendiriyorum."

Zonguldak Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki serginin, 20 Mart'a kadar açık kalacağı bildirildi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber