Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 24 Mayıs 2016 - 16:38 Yorum: 0

Eğlence Olsun Diye Dert Dinlediler

Manisa'da iki lise öğrencisi genç, harçlıkları bitince şehrin en işlek yerlerinden biri olan Ulupark'ta tezgah açarak 1 TL'ye dert dinledi.

Eğlence Olsun Diye Dert Dinlediler

Manisa'da iki lise öğrencisi genç, harçlıkları bitince şehrin en işlek yerlerinden biri olan Ulupark'ta tezgah açarak 1 TL'ye dert dinledi.

Henüz 17 yaşındaki meslek lisesi öğrencisi Volkan Burcalı ve Mustafa Tolan isimli iki genç harçlıkları bitince çareyi dert dinleyerek para kazanmakta buldu. İnternette gördükleri 1 TL'ye dert dinleyen gençlerden esinlenerek Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Ulupark'ta tezgah açan gençler sadece 1,5 TL maliyetle harçlıklarını çıkarmaya çalışırken, bazı vatandaşlar gençleri modern dilenci olarak nitelendirdi. Kartonlara "Kira çıkmadı" yazısı yazarak dikkat çekmeye çalışan gençler küçük dertleri 50 kuruşa, büyük dertleri 1 TL'ye dinliyor.

İnternet üzerinden "1 TL'ye dert dinlenir" haberini gördükten sonra eğlence amaçlı olarak kendilerinin de dert dinlemeye başladıklarını aktaran meslek lisesi öğrencisi Volkan Burcalı, "İnternet üzerinden bu tarzda birkaç fotoğraf görmüştüm. Çeşitli illerde denemişler bu işi. Sonra arkadaşımla biz de yapmaya karar verdik. Çevrede birkaç dükkanı gezerek karton bulduk. Kartona dert dinlenir yazdık. Sonra da sokağa çıktık. Tamamen eğlence amaçlı ama gayet güzel işleyen bir yol. Gelip de dertlerini anlatan insanlar var. Genelde gençlerin oluşturduğu bir kitlemiz var bunun yanında yaşlılardan da güzel fikir alabiliyoruz" dedi.

Mustafa Tolan isimli diğer genç de şunları söyledi:

"Uşak'ta bizim gibi öğrenci olan bir genç arkadaşımız bu olayı başlattı. Biz de paramızın kalmaması ve paranın lazım olması üzerine böyle bir yola başvurduk. Esnaftan aldığımız bir kartonun üzerine 1,5 TL'ye aldığımız tahta kalemle üzerine dert dinlenir yazdık. Öğrenciyiz. Öğrenciliğin genel kuralıdır paranın olmaması. Bu tarz çözümler üretebiliyoruz. Okuduğumuz için çalışamıyoruz. Manisa'da bu tip olaylar pek yaygın değil. Görenlerin tuhaf karşılaması gayet doğal diye düşünüyoruz."

Gençlerin 1 TL'ye dert dinlediğini gören bazı vatandaşlar gençlere harçlık olsun diye para verirken bazı vatandaşlar da gençlerle eğlenceli sohbetler yaptı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber