Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 24 Ekim 2016 - 15:24 Yorum: 0

EİYAP ile Eskişehir’in ilçeleri Türkiye’ye tanıtılacak

TBMM Plan ve Bütçe Divan üyesi AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.

EİYAP ile Eskişehir’in ilçeleri Türkiye’ye tanıtılacak

TBMM Plan ve Bütçe Divan üyesi AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Eskişehir İlçeleri Yenilikçi Atılım Platformu (EİYAP) ile ilçelerin kaderlerinin değişeceğini söyledi.

Bir otelde basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay'a, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü de eşlik etti. Platformun yaptığı çalışmalardan bahseden Prof. Dr. Emine Nur Günay, amaçlarını da anlattı. İlçe miraslarının marka olması için çabalarının devam ettiğine değinen Günay, "Yerel ve kırsal kalkınma diyoruz. Burada bizim amacımız, marka değeri yüksek üretim yapmak. EİYAP'da belirli aşamalar var. İlçe belediye başkanları ve kaymakamlarımız ile projeleri konuşarak destek aldık. Şimdi bir yolda yürüyoruz. İnşallah güzel sonuçlar alırız. İlk önce ilçenin sorunları ve artıları ile ilgili raporlar aldık. Sonrasında alan ziyaretlerimiz başladı. Bu ziyaretler Han, Seyitgazi, Günyüzü ve Mihallıççık'a yapıldı. İlçeye gittiğimizde en az 7 saat harcıyoruz. Ziyaretlerin ardından toplantılara geçiyoruz. İlçe ziyaretlerimiz devam ediyor. Cuma günü de İnönü'ye gideceğiz. Biz bir yandan ziyaret yaparken, notlarımızı da alıyoruz. Marka çalışmalarına da bazı ilçelerde başladık. Sarıcakaya Kuşkonmazı, Mihalıççık Kirazı, Günyüzü Zilisi, Mühalıççık Doğal Taşı, Sakarıbaşı Alanı ve Şimşek Kızlar dediğimiz bir amatör hentbol takımımız var. Şu anda marka olarak bunları ön plana çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.

"Mihalıççık kirazı gelecek mi?"

Sarıcakaya Kuşkonmazı'nın Türkiye'de çok fazla rağbet görmediğini fakat yurt dışından oldukça fazla talebin olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Günay, sözlerini şu şekilde tamamladı;

"Sarıcakaya'yı ziyaretim sırasında kuşkonmazı görünce, nasıl Slikon Vadisi var, bizde burayı Kuşkonmaz Vadisi yapalım dedim. Şu anda isim tescili için başvuruyu yaptık. İnşallah yakın zamanda sonuçlanır. Tabi kuşkonmazı önce mecliste tanıtmak istedim. Hazırlandı ve bütün milletvekillerine servis yaptık. İlk defa yiyenler çoktu. Beğenenler oldu ama tabi beğenmeyenler de vardı. Çünkü tadı biraz değişik geldi. Amacımız en azından bir farkındalık oluşturmaktı. Şimdi Sarıcakaya Kuşkonmazı orada herkesin aklında. Kuşkonmaz denilince ilk Sarıcakaya ve Eskişehir gelecek insanların aklına. Burada güzel bir şey de oldu. Nisan ayında ilk defa Hollanda'ya ihracat başladı. Çünkü bu yurt dışında gerçekten çok pahalı bir ürün. Önümüzdeki yıllarda da 250 tona kadar ihracat hedefi var. İnşallah yerelden bir marka çıkararak marka yapacağız. Mihalıççık kirazı da biliyorsunuz çok iri oluyor. Mecliste dağıtımını da yaptık. Mihalıççık'ı telaffuz edemeyen milletvekilleri artık "Mihalıççık kirazı gelecek mi?" diye bana soruyorlar. 5 bin tona kadar ihracat yapmak istiyoruz. Üreticiye de büyük gelir getirecek bir doğru üretim yapmak için çalışmalarımız devam ediyor."

Diğer ilçelere de ziyaretler yaptığını hatırlatan Prof. Dr. Günay, marka başvuruların başladığını hatırlattı. İlçe değerlerinin hak ettiği yeri bulması için ziyaretlerin devam edeceğini aktaran Günay, somut adımların atılacağı mesajını verdi.

EİYAP ile Eskişehir’in ilçeleri Türkiye’ye tanıtılacak

EİYAP ile Eskişehir’in ilçeleri Türkiye’ye tanıtılacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber