Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 28 Kasım 2014 - 15:18 Yorum: 0

Ekim ayı cari açık rakamları

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: "Dış ticaret açığındaki daralma, Türkiye ekonomisinin risklerini de azaltacaktır"

Ekim ayı cari açık rakamları

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dış ticaret açığındaki daralmanın, Türkiye ekonomisinin risklerini de azaltacağını bildirdi.

Burkay, ekim ayı cari açık verilerini değerlendirdiği yazılı açıklamasında, Türk firmalarının dış satım rakamının, ihraç pazarlarındaki ekonomik ve siyasi sıkıntılara rağmen yüzde 7,3'lük artışla 12,3 milyar dolara ulaştığını söyledi.

İthalatta geçen ay yüzde 1,5'lik düşüş olduğunu belirten Burkay, "Aylık dış ticaret açığı yüzde 7,8 azalarak 6,25 milyar dolara inmiştir. 10 aylık dış ticaret açığı ise 67,7 milyar dolardır. Bu eğilim ile geçen yıl 99,5 milyar dolar olan dış ticaret açığı bu yıl 82-83 milyar dolar seviyesine inecektir" ifadesini kullandı.

Burkay, ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 67,4'e kadar yükseldiğine dikkati çekti.

Ekonomide istikrar ve güvenin önemini vurgulayan Burkay, "Dış ticaret açığındaki daralma, Türkiye ekonomisinin risklerini de azaltacaktır. Ekonomik büyüme ile dış ticaret açığı arasında kurulacak sağlıklı ve kalıcı bir ilişki, ekonomide istikrarı ve güveni artıracaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber