Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 18 Ağustos 2016 - 12:18 Yorum: 0

Eklem ağrıları artık dert değil

Dr. Alp Okutucu, eklem ağrılarında yüz güldüren ilaçsız ve ameliyatsız tedavi yöntemi "CGF CD34+" ile ilgili bilgi verdi.

Eklem ağrıları artık dert değil

Dr. Alp Okutucu, eklem ağrılarında yüz güldüren ilaçsız ve ameliyatsız tedavi yöntemi "CGF CD34+" ile ilgili bilgi verdi.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Alp Okutucu, "Hayatımızda her şeyin organiğini kullanma çabasında olduğumuz bir dönemdeyiz. Çünkü kimyasallar öylesine günlük yaşamımız içinde ki... Besinler, kullandığımız araç-gereçler, giysiler, ilaçlar ve hatta içtiğimiz su. Bu bağlamda bahsedeceğimiz tedavi ilginizi çekecek. Düşünün her gün ağrıyan bir diziniz var ve her gün onu kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Her adımınız da ağrı çekiyorsunuz" dedi.

Ameliyatsız tedavi yöntemi: CGF CD34+

Okutucu, "PRP ve CGF PRP (platelet rich plazma) yani trombositten zengin plazma demektir ki trombositlerin görevi vücudumuzda herhangi bir yara veya yaralanma olduğunda oraya giderek iyileşmeyi ve kanamayı durdurmayı sağlamaktır. CGF (Consantrated Growth Faktör) yani büyüme faktörünün çok yoğun olarak bulunduğu ve özel bir teknikle hazırlanan üründür. Büyüme faktörüyse hücrelerimizin büyümesini, çoğalma ve gençleşmesini, hasarlı dokularımızın onarılmasını sağlar; yani doğal iyileşme sürecini tetikler. PRP den en önemli farkı ise, CD34+ kök hücreleri içermesidir. CD34+ kök hücreleri ise gittiği her dokuda farklılaşan o dokunun hücresine dönüşebilen özel hücrelerdir; kemik iliğinde sürekli yapılmaktadır. Dokularımızda herhangi bir hasar oluştuğunda kanımız, trombositleri bu dokuya toplayarak doğal onarım sürecini başlatır. CGF-CD34 uygulamasının amacı ise hedef dokuya kan dolaşımı ile taşınabilecek olandan çok daha fazla sayıda trombositi verip hasarlı dokunun onarımı daha hızla ve güçlü bir şekilde başlatmaktır. Amaç kullanılan organdaki devam eden harabiyetten daha hızlı bir iyileşme süreci başlatmaktır. CGF-CD34 ile elde edilen trombositlerin yoğunluğu dolaşan kanımızdan ve PRP'den 5 kat fazladır. Yani iyileştirme gücü o nispette yüksektir. CGF-CD34 tıpta birçok alanda tedavi amaçlı kullanılmaya başlanmıştır. Çünkü hastaya dışarıdan herhangi bir kimyasal madde ya da ilaç uygulanmamaktadır, Kişinin kendi kanı kullanıldığı için herhangi bir alerji ya da yan etki söz konusu değildir. Ayrıca kısa sürede, hastane ve ameliyathane şartları gerektirmediği için uygulaması kolaydır. Cilt (kozmetik ve tedavi amaçlı), kas, tendon, eklem içi en fazla yapılan uygulamalar olup doku iyileşmesini istediğimiz her tür tedavide kullanılabilir. Böylelikle vücudun kendini yenileme(rejenerasyon) ve iyileşme potansiyeli uyarılmış olur" diye konuştu.

"CGF CD34+" nerelerde uygulanmaktadır?

Medikal Estetik Hekimi Dr. Alp Okutucu, CGF CD34+ tedavisinin kullanıldığı yerleri şöyle sıraladı: "Fibromiyalji ve kulunç tedavisinde, burkulma ve darbelerde (ayak ve el), eklem kireçlenmelerinde (diz, kalça, omuz, ayak bileği), kıkırdak ve kemik aşınması-kireçlenmelerinde (gonartroz ve patella tendiniti), eklem bağ yaralanmalarında (menisküs yaralanma ve yırtıkları), topuk dikeninde, bel ve boyun fıtıklarında, yara ve yanık tedavilerinde (diyabetik ayak, iyileşmeyen yaraların ve yanıklar), kronik bel ve boyun ağrılarında, itihabi kas ve romatizmal hastalıklarda (fibromiyalji, myofasial ağrılar ve kulunç ağrısı olarak bildiğimiz kas gerginliklerinde, kas zedelenmelerinde, kas-bağ dokusu yapışıklıklarında, cilt yapışıklıklarında - cilt kalınlaşmalarında, medikal estetik uygulamalarda, saç dökülmesinin tedavisinde vb. gibi tedavilerde kullanılır."

Uygulama şeklinin her kişiye ve alınan yanıta göre değişiklik gösterebildiğini belirten Okutucu, "Pratik uygulamada klasik olarak 1-4 seans CGF-CD34 uygulamasının yeterli olduğu düşünülürse de, ilerleyen seanslarda planlanan sayıya ilave edilebilir veya daha önce de sonlandırılabilir. Buna kesinlikle hekiminiz olarak biz karar vermekteyiz. Tedavilerin sonuçları hem hasta hem de hekim için çok yüz güldürücüdür. Birçok bilimsel çalışmada başarı oranının %85 - 90 oranında olduğu gösterilmiştir. Eklemdeki harabiyet 1 -3 arasında seviyede ise başarı oranı yüksektir; 4 aşamadaki harabiyette yine de denenmesi gerekse de başarı oranı ve uygulama sayısı artmaktadır. Ancak tedavi sonrasında doku hasarına yol açan sebeplerin de en aza indirilmesi için çaba harcanmalıdır. Hemen hemen yapılamadığı bir durum veya kişi yoktur. CGF-CD34 uygulaması cerrahiye alternatif bir yöntem değildir. Ancak cerrahiden önce hastaya o şansın verilmesi gereken bir tedavidir. Elbette ki bu kararı hekiminiz olarak biz vermekteyiz. Eklem içi uygulamalarda zaruri ihtiyaçlar haricinde eklemi zorlamamak esastır. Ayrıca antienflamatuar (Ağrı kesici) bir ilaç alınması yapılan işlemi nötralize edeceğinden tavsiye etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Nirvana diyebileceğimiz bir seviyede tedavi türüdür"

Okutucu, "Kısacası CGF CD34+ uygulaması basit, ucuz, kısa süreli bir uygulama olmakla beraber bir o kadar da sizi mutlu edecek sonuçları vadeder, iş gücü kaybına sebep olmaz. Bu mutlu süreçte eşlik edebilecek olan tek can sıkıcı şeyse küçük morluklar olabilir. CGF CD34+ uygulayıcısı olarak 7 - 8 sene öncesine kadar PRP ile yaptığımız tedavileri son 2 senedir CGF CD34+ ile devam etmekteyiz. Kliniğimizde yaptığımız her uygulamadan keyif aldık ancak bu uygulama şimdiye kadar olanlar içinde Nirvana diyebileceğimiz bir seviyede tedavidir. Sonuç olarak geri dönüşümü olmayan başka uygulamalardan önce eklemlerinize bu doğal tedavi şansını verin. Sonuçlara inanamayacaksınız. Konuyu merak edenler internet sitemizde daha detaylı bilgiler bulabilirler" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber