Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Eylül 2016 - 09:28 Yorum: 0

Ekmek zammına Belediye Başkanı tepkisi

Dursunbey'de ekmek fırınlarının 75 kuruşa satılan 300 gram ekmeğe yüzde 60 civarında zam yaparak 1TL'ye yükseltilmesine Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan...

Ekmek zammına Belediye Başkanı tepkisi

Dursunbey'de ekmek fırınlarının 75 kuruşa satılan 300 gram ekmeğe yüzde 60 civarında zam yaparak 1TL'ye yükseltilmesine Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan tepki gösterdi.

Balıkesir'in Dursunbey İlçesinde 75 kuruştan satılan 300 gram ekmeğin 250 grama çekilerek 1 TL yapılması Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'ın tepkisini çekti. En çok tüketilen gıdaların başında gelen ve sofraların vazgeçilmezi olan ekmeğe yapılan zam özellikle dar gelirli vatandaşların büyük tepkisine de neden oldu.

Türkiye'de en çok buğdayın üretildiği illerin başında gelen Balıkesir'de ekmeğe yapılan yüzde 60 oranında zamma tepki gösteren Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan," 2014 yılında Fırıncıların talepleri doğrultusunda düzenlenen nark fiyatlarına göre %33 zam yapılmıştı. Geçtiğimiz yılda bizzat şahsımın da devreye girmesi ile gramajı 300 grama yükseltilen fakat fiyatı 75 kuruş olarak kalan yeni fiyat listesi sonrasında bugün itibari ile ekmeğin 1 TL'den satılmaya başladığını öğrenmiş bulunmaktayım. Gramajı düşürülen ve üstüne üstlük fiyatı 1 TL'ye çıkan ekmekte, Buğday fiyatlarına yüzde 60 zam mı yapıldı ki ekmek fiyatlarına bu düzeyde faiş bir şekilde zam yapılıyor. Burada kusura bakmasınlar ama fırıncı arkadaşlarımız keyfi davranıyor. Karşılarında belediyemize ait bir fırının da olmaması istedikleri gibi zam yapmalarına sebep oluyor. Şu an itibari ile Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz'e ait Fırıntaş A.Ş ile görüşmelerimiz başladı. Vatandaşımızın ucuza ekmek tüketmesi için Fırıntaş ekmeğini ilçemize getireceğiz. Ayrıca İlçemizdeki mevcut fırınlara da denetimleri sıklaştırarak hijyen kuralları konusunda katı olacağız. Bu zam yapılmadan önce herhangi bir fırıncı esnafı ya da yetkili benim ile bir görüşme yapmadı. Bugün gelen bir yazı ile ekmeğe zam yapıldığını duyduk. Biz her zaman olduğu gibi halkımızın yanında olacağız ve onların haklarını arayacağız. Biz belediye olarak vatandaşımızın mağdur olmasını istemeyiz ." dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber