Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın
Sami Er
Kültür 07 Ekim 2022 - 09:32 Yorum: 0

EKODOSD, “Kuşların Buluştuğu Yer” için kolları sıvadı

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD), Türkiye'nin "Sakin Şehirleri" (Cittaslow) arasında bulunan Yenipazar'a yapılması planlanan "Kuşları...

EKODOSD, “Kuşların Buluştuğu Yer” için kolları sıvadı

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD), Türkiye'nin "Sakin Şehirleri" (Cittaslow) arasında bulunan Yenipazar'a yapılması planlanan "Kuşları Tanıtım Merkezi" için düzenlenen toplantıda yerini aldı.

Aydın'ın Yenipazar ilçesinde bulunan ve "Suların ve Kuşların Buluştuğu Yer" olarak bilinen Direcik Köyü'nde yapılması düşünülen, "Kuşları Tanıtım Merkezi" için toplantı gerçekleştirildi. Yenipazar'da düzenlenen toplantıya katılan Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği de (EKODOSD), yapılacak her türlü destek için kolları sıvadı. Yapılacak merkez ile kuşların güven içinde daha rahat üremelerini sağlayacak bazı formüller de geliştirileceğini ifade eden EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, ekoturizmin geliştirilmesine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.

Yapılması planlanan merkez için gerçekleştirilen toplantıdan notları paylaşan Sürücü, "Direcik'te bulunan park ve atıl vaziyetteki eski kahvede düzenleme ve restorasyonların yapılması için hazırlanan planlar üzerinde tartışıldı. Planlarda yapılacak uygulamalarda ekolojik hassasiyetlere özen gösterildi. Kuşların güven içinde daha rahat üremelerini sağlayacak bazı formüller geliştirilecek. Ziyaretçi tanıtım merkezinde, özellikle fıstık çamlarında üreme yapan Gribalıkçıllar ile köy içinde üreyen leylekler ve onların beslenme alanlarını oluşturan sulak alanların korunması ve tanıtılmasına yönelik düzenlemelerin yapılması düşünülüyor. Yenipazar ve çevresindeki yerleşimlerden eğitim kurumunda okuyan öğrencilerin ziyaret edilmesi, kuşlar ve sulak alanlarla ilgili farkındalık oluşturulması, yapılacak tanıtımlarla yerli ve yabancı misafirlerin Direcik'e gelerek yerel halkla buluşturulması hedefleniyor. Yenipazar'ın sadece pide ve gastronomi değil, doğal ve kültürel zenginliklerinin de koruma ve korumaya uyumlu kullanımının sağlanarak ekoturizmin geliştirilmesine yönelik çalışmalar sürdürülecek" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber