Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 29 Eylül 2016 - 15:38 Yorum: 0

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Güç Transformatörleri Fabrikasının test laboratuvarını açtı

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan General Electric Güç Transformatörleri Fabrikasının test laboratuvarı açılışına...

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Güç Transformatörleri Fabrikasının test laboratuvarını açtı

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan General Electric Güç Transformatörleri Fabrikasının test laboratuvarı açılışına katıldı. Açılışta konuşan Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "2002'den bugüne geldiğimizde AK Parti iktidarlarıyla hükümetimiz döneminde 14 yılda ülkemize gelen doğrudan yabancı sermaye miktarı 170 milyar dolar" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin yardımcısı Fatih Metin, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan General Electric Güç Transformatörleri Fabrikasında yatırım planlaması ve test laboratuvarı açılışına katıldı. Fabrikada düzenlenen laboratuvar açılışına Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin'in yanı sıra Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Canan M. Özsoy, GE Güç Transformatörleri Ürün Grubu Küresel Genel Müdürü Hakan Karadoğan ve iş adamları katıldı.

"Türkiye ekonomisine olan katkımızı daha üst noktalara taşıyacağız"

Programın açılış konuşmasını yapan GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Canan M. Özsoy, "2012 yılından bu yana Türkiye'deki çalışan sayımızı üç kat artırdık. Bugün Türkiye'de 8 ayrı lokasyonda 2000'in üzerinde çalışanımız ile ülkemizin öncelikli iş alanlarına yönelik faaliyet göstermekten, yerel üretim, inovasyon, ihracat ve istihdama katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Geçen yıl faaliyete geçirdiğimiz GE Türkiye İnovasyon Merkezi ile yenilenebilir enerji, akıllı şebekeler, LED, sağlık ve yaşam bilimleri endüstrilerinde yerel inovasyonun gelişimine odaklandık. Bugün de Gebze güç transformatörleri fabrikasına yapacağımız yatırımlarla hem örnek bir akıllı fabrika oluşturacağız hem de endüstriye ve Türkiye ekonomisine olan katkımızı daha üst noktalara taşıyacağız" şeklinde konuştu.

"Ekonomi kuruluşlarının değerlendirmelerini samimiyetsiz buluyoruz"

GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Canan M. Özsoy konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Bilindiği üzere Türkiye, pek çok uluslararası firmanın cazibe merkezi. Ülkemize yapılan yabancı sermayeli yatırımların hızla arttığını görüyoruz. Türkiye'de ekonomi gündeminde, ekonomi haberlerinde bir takım değerlendirme kuruluşlarıyla alakalı bilgilendirmeler var. Buna ilişkin olarak da değerlendirmelerin şöyle bir girişine baktığımızda gerçek dışı ve samimiyetsiz olduğunu görmekteyiz. Neden, rakamlar ortada. 2002 yılı itibariyle hükümetlerimizin göreve gelmeden önceki bölüme baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti'ne doğrudan yabancı sermaye girişi rakamı 15 milyar Dolar. 2002'den bugüne geldiğimizde AK Parti iktidarlarıyla hükümetimiz döneminde 14 yılda ülkemize gelen doğrudan yabancı sermaye miktarı 170 milyar Dolar. Biz Cumhuriyet tarihinde yapılan performansın şuanda senede yapılır hale getirilmiş bir ekonomi içerisinde bulunmaktayız çok şükür. 2015 rakamları 16 milyar 600 milyar Dolar. İnşallah güzel, değerli yatırımlarla birlikte 2016 yılında daha da yukarılara çıkartacağız inşallah. O nedenle bu değerlendirmeleri gerçek dışı ve samimiyetsiz buluyoruz" ifadelerini kullandı.

"Reformist yaklaşımıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünyanın en büyük 17. Ekonomisi"

Türkiye ekonomisinin 26 çeyrektir büyüdüğüne dikkat çeken Metin, "Demokrasisiyle, hukuk devletiyle ve her alandaki reformist yaklaşımıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünyanın en büyük 17. Ekonomisi olmakla beraber 2023 hedefinde dünyanın ilk 10 ekonomisine girme mücadelesini devam ettirmektedir. Kamusuyla, özel sektörü, yabancı yatırımıyla hep beraber yapmaktayız. Bakınız 26 çeyrektir büyüyen Türkiye ekonomisinden, sağlam bir şekilde yürüyen ve 26 çeyrektir büyüyen bir Türkiye ekonomisinden bahsediyoruz. Bu Türkiye ekonomisini bugün içinde bulunduğu OECD Güçlerinin ortalaması yüzde 2, Avrupa Birliği ülkelerinin ortalaması da yüzde 2, Türkiye olarak bizim yüzde 4. Dolayısıyla bu rakamları, bu gerçekleri ortaya koymakta fayda var" dedi.

"Tüm sektörlerimizin ülke ekonomimize katkısı şüphesiz çok büyük"

Açılışı yapılan test laboratuvarı bölgenin en gelişmiş teknolojisine sahip diyen Metin, "Ülke ekonomimize tüm sektörlerimizin katkısı şüphesiz çok değerlidir. Fakat güç transformatörleri sektörlerinde hem katma değerleri arttırıcı, hem de inevatif bir özellik arz eden bu tesisin ekonomimiz açısından ayrı bir önemi olduğu da aşikardır. Ayrıca bu yatırımla yüzde30'lara varacak olan bir veri artışı da görülmesi bu yatırımın önemini daha arttırmaktadır. Bugün burada açılışını yapmış olduğumuz bu akıllı tesis ve laboratuvar elektrik enerjisinin hızlı ve verimli bir şekilde iletilmesini sağlamasının yanı sıra biraz önce de ifade ettiğim, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgenin en gelişmiş kapasitesi ve teknolojiye sahip test laboratuvarı olması da takdire şayandır" şeklinde konuştu.

"Bugün dünyanın en büyük 14. İhracatçısı ülke konumundayız"

Sektördeki toplam ihracatın yüzde 8'ini yani yaklaşık 835 milyon Dolarını elektrik transformatörleri oluşturmaktadır diyen Metin, "Türkiye ihracat şampiyonu konumunda olan GE'nin toplam üretiminin yüzde 85'ini 30'u aşkın ülkeye ihraç ediyor olması da hem takdire şayandır hem de gurur vericidir. 2015 yılında elektrik ve elektronik sektörü olarak tüm dünyada 179 ülkeye toplam 10 milyar 500 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bugün dünyanın en büyük 14. İhracatçısı ülke konumundayız. Tüm bu göstergeler sektördeki başarımızı ortaya koymaktadır. Sektördeki toplam ihracatın yüzde 8'ini yani yaklaşık 835 milyon dolarını elektrik transformatörleri oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program Bakan yardımcısı Fatih Metin ve protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesi ve fabrikanın gezilmesi ile sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber