Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 30 Temmuz 2016 - 19:58 Yorum: 0

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Denizli’de

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk ekonomisini 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi, Avrupa'nın ise ilk 3 ekonomisine taşıyacaklarını belirtti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Denizli’de

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk ekonomisini 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi, Avrupa'nın ise ilk 3 ekonomisine taşıyacaklarını belirtti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Denizli'de AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Avukat Melih Serim'in nikah törenine katıldı. Zeybekci'ye, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İlçe Belediye Başkanları ve davetliler eşlik etti. Genç çiftin nikâh şahitliği yapan Bakan Zeybekci, çifte bir ömrü boyu mutluluklar diledi. Nikah töreni sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Zeybekci, 15 Temmuz darbe girişimini milletin sivil demokrasi ile cevapladığını belirtti.

"Türk ekonomisi her şeyi ile ayaktaydı"

15 Temmuz gecesinin dünya demokrasi tarihine altın harfler ile yazıldığını belirten Zeybekci, "Aynı şekilde ekonomimiz de bu hain ihanet girişiminde en güçlü şekilde cevap verdi. 15 Temmuz'dan sonra pazartesi günü Türk ekonomisi her şeyi ile ayaktaydı. Bankacılık sistemimiz ayaktaydı, borsamız ayaktaydı tüm sistemde bütün işlemler yapılabilir haldeydi. Beklediğimizden bence çok daha az bir dalgalanma ile ekonomimiz gerek o hafta gerek geçtiğimiz hafta yerine oturdu. Yani şunu artık söyleyemeyiz yani ekonomide 15 Temmuz darbe girişiminin etkileri rakam olarak ne olacak, ne kadar zarar verdi ekonomimize dediğimiz zaman kendi içinde tedavisini yaptığı için kendi içinde bir düzeltmeyi yaptığı için şu an itibari ile ben minimum seviyede olacak" diye konuştu.

"Son çeyrekte turizm istediğimiz noktaya doğru gelmiş olacak"

Yaşanılanların turizmde etkilerinin daha önemli bulduğunu aktaran Zeybekci, "İnşallah şu anda zaten onunla ilgili Türkiye olarak hükümetimiz bütün alanlarda bu etkiyi azaltmak için çaba gösteriyor. Yani turizmde bu kalkışmadan belki sektörel anlamda baktığımız zaman Türkiye'de tam böyle her şeyin iyi olduğu tam işte her şeyin toparlayacağı dediğimiz bir dönemde en önemli etkilenecek negatif etkilenecek bir alan gibi görünüyor ama göreceksiniz bunu da en minimum seviyede sıfıra yakın bir seviyede telafi edeceğiz. Rusya'nın da Rusya'dan gelecek olan turizmin de misafirlerin de yoğun bir şekilde gelmeye başladıklarını göreceğiz sanırım bu son çeyrekte turizm istediğimiz noktaya doğru gelmiş olacak inşallah" dedi.

"Aylarca toparlayamazdı ve normal işlemlerine dönemezdi"

Darbe girişimin bir başka ülkede olması durumunda ciddi etkilenmelerin olacağını belirten Zeybekci, "Amerika'da olsaydı, İngiltere'de, Fransa'da, Almanya'da, İtalya'da, İspanya'da, Japonya'da, Avusturalya'da olsaydı yani dünyanın G20 üyesi bizim eş değer ekonomimizde olan ülkelerde olsaydı yerle yeksan olurdu. Borsaları belki aylarca açılamazdı bankacılık sistemi belki haftalarca, aylarca toparlayamazdı ve normal işlemlerine dönemezdi. Ama bu millet muhteşem bir millet. Türk lirası yine aynı değerlere doğru hızlı şekilde toparlayarak o istenen beklenen noktaya doğru gelecektir. Onun için ben bir zarar görmüyorum, inşallah yani diğer ülkelerle ilgili artık dünya demokrasi tarihinde bir Türk destanı var, bir Türk devrimi var, altın harflerle yazılmış olan bu destan orada kaldığı sürece hiç kimse Türkiye'de gerek böyle askeri, asker kıyafeti giymiş terör örgütleri tarafından gerekse ekonomik anlamda spekülasyonlarla gerek diğer provokasyonlarla birlik beraberliğimizi bozucu kalkışmalara da kalkamayacaktır" dedi.

"Türkiye'mizi inşallah hep beraber alıp oraya doğru taşıyacağız"

Bundan sonra sağa ve sola değil önlerine bakacaklarını kaydeden Zeybekci, "Bundan sonra 2013 hedeflerimize bakacağız, dünyanın en büyük 10 ekonomisi, Avrupa'nın ilk 3 büyük ekonomisinden biri olma yolunda Türkiye'mizi inşallah hep beraber alıp oraya doğru taşıyacağız. Diğer kazanımımız da siyasette uzlaşma kültürü ile ilgili çok büyük kazanımlar elde ettik. Bu kazanımları yani söz konusu mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır şeklinde geri atarak siyasette de ben çok büyük kazanımlar olduğunu ve olacağını görüyorum. Bütün bunların demokrasimizin yanında ekonomimize de çok büyük bir kaldıraç etkisi olacaktır. İnşallah bu önümüzdeki dönemde ekonomide büyüyen kalkınan daha çok ihracat yapan, daha çok istihdam yapan ve hedeflerine doğru hızla kararlı bir şekilde ilerleyen bir Türkiye ve Türk ekonomisi göreceğiz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber