Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 23 Kasım 2014 - 16:03 Yorum: 0

Ekonomi Bakanı Zeybekçi, Burdur'da (2)

Zeybekçi:- "Diyorlar ki 'bizi karıştırsa karıştırsa MİT karıştırmıştır'. Bu karışıklığı MİT bile yapamaz. Belki suçu yahut da kabahati MİT'in üzerine atmaya çalışıyorlar, oradan bir çıkış yolu bulmaya çalışıyorlar. Belki bilinç altında şöyle bir şey var.

Ekonomi Bakanı Zeybekçi, Burdur'da (2)

BURDUR (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi,  "Diyorlar ki 'bizi karıştırsa karıştırsa MİT karıştırmıştır'. Bu karışıklığı MİT bile yapamaz. Belki suçu yahut da kabahati MİT'in üzerine atmaya çalışıyorlar, oradan bir çıkış yolu bulmaya çalışıyorlar. Belki bilinç altında şöyle bir şey var. 'Gelsin bizi MİT kurtarsın' demeye çalışıyorlar. Onları MİT bile kurtaramaz" dedi. 

Bakan Zeybekçi, partisinin Burdur Öğretmenevi'nde düzenlediği İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, kişi başı milli geliri 12 yılda 3 bin 400 dolardan, 10 bin 800 dolara, ülkenin milli gelirini ise 230 milyar dolardan 820 milyar dolara getirdiklerini kaydetti. 

Hedeflerinin ülkenin milli gelirini 2 trilyon dolara çıkarmak olduğunu belirten Zeybekçi, "Nasıl yapılacağını gayet iyi biliyoruz. Onlar bu ülkenin milli bankalarını satıp, kapatırken, biz görevi aldığımız 3 Kasım 2002'den itibaren her yıl 10 milyar zarar eden Halk Bankası ile Ziraat Bankası gelir olarak 12 yılda 40 milyar hazineye para aktardı. Vakıflar Bankası bugün üst üste 3 yıl dünyada en hızlı büyüyen banka oldu, Yetmedi bugünkü değeri 10 milyar doların üzerine çıktı" ifadesini kullandı. 

- "Biz bu millete hizmet etme görevini bir şeref olarak görüyoruz"

Türkiye'nin "birilerinin ayağına bastığını" anlatan Zeybekçi, şunları kaydetti:
"Sen dünyanın en büyük havaalanını Türkiye'ye yaparsan, dünyanın her yerinden Asya'sından, Afrika'sından, Kuzey Asya'sından, Balkanlar'ından, Avrupa'sından bütün dünya İstanbul'da toplanıp İstanbul'dan dünyaya dağılırsa, yılda 150 milyon kişi sadece tek bir havaalanına gelecek olursa, dünyada en çok noktaya uçan havayolu haline gelirsen, 2  nükleer santral yapacağım dersen, bir tüp geçit yetmedi bir tane daha yapacağım, üçüncü köprü inşaatını yapacağım dersen, dünyanın en uzun köprüsünü Marmara Denizi üzerine yapıp İstanbul-İzmir otoyolunu yapacağım dersen, bir yılda rüzgar santralını yapıp bitirip hizmete alırsan tabi fazla olursun."

Bakan Zeybekçi, Gezi olaylarında ağaçların, yeşilin ve Taksim Projesi'nin bahane edilerek İstanbul'un darmadağın edilmeye çalışıldığını kaydetti. 

Gezi olaylarından sonra utanmadan sıkılmadan  Kazlıçeşme'de Başbakanına sahip çıkmak için  toplanan 2 milyon vatandaşın dünya basını eliyle, dünyaya 'İstanbul'da hükümet karşıtı protesto eylemleri" diye gösterildiğini anlatan Zeybekçi, "Biz bu millete hizmet etme görevini bir şeref olarak görüyoruz. Biz 'hizmet ederiz' diyoruz, onlar yönetsin istiyor. Biz 'hizmetkar oluruz' diyoruz, onlar 'hükmederiz' diyorlar" ifadesini kullandı. 

-  "Onları MİT bile kurtaramaz"

"Bu millet bize teveccüh gösterdikçe onlar kuduruyorlar. Diyorlar ki 'cahil millet ne olacak'. 'Dağdaki çobanla benim oyum bir mi'. Allah aşkına bunların ağababaları bu millete seçimlerden sonra 'bidon kafalı' demedi mi? Dedi. Şimdi de 'oynayacaktık yapacaktık da, işte bizi karıştırıyorlar' diyorlar. Şimdi o kadar çok karıştırdılar ki kendi partilerini kendileri de anlayamıyorlar" diyen Zeybekçi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Diyorlar ki 'bizi karıştırsa karıştırsa MİT karıştırmıştır'. Bu karışıklığı MİT bile yapamaz. Belki suçu yahut da kabahati MİT'in üzerine atmaya çalışıyorlar, oradan bir çıkış yolu bulmaya çalışıyorlar. Belki bilinç altında şöyle bir şey var. 'Gelsin bizi MİT kurtarsın' demeye çalışıyorlar. Onları MİT bile kurtaramaz. Onlar adresi doğru öğrensinler, millet... Doğru adres millettir. Millete gideceksin, hizmetkar olacaksın, samimi olduğunu göstereceksin. Millet senin samimi olduğunu anlar bilir. Ayakkabıyla bir yere girmek değil çorabınla gireceksin benim vatandaşımın evine." 

Bakan Zeybekçi, daha sonra Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans Salonu'nda düzenlenen "Ekonomi Zirvesi" programına katıldı. 

(BİTTİ)

ETİKETLER: Burdur , Nihat Zeybekçi
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber