Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 28 Şubat 2015 - 10:13 Yorum: 0

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de

"Başbakan Yardımcımız Sayın Babacan ve Merkez Bankası Başkanımızla ilgili başlatılan bu tartışma veya üretilen spekülasyonları, bütün bunları memlekette bazı şeyler kötü gitsin, iyi olmasın, spekülasyon ve manipülasyon yapılsın ve bundan da birileri rantı

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de

DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın istifa ettiği iddialarına ilişkin, "Başlatılan bu tartışma veya üretilen spekülasyonları, bütün bunların memlekette bazı şeyler kötü gitsin, iyi olmasın, spekülasyon ve manipülasyon yapılsın ve bundan da birileri rantını devşirsin amacıyla yapılan dilekler olarak görüyorum" dedi.

Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 mahallede gerçekleştirilecek altyapı projesinin temel atma töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın istifa ettiği iddialarıyla ilgili sorusu üzerine Zeybekci, "Başbakan Yardımcımız Sayın Babacan ve Merkez Bankası Başkanımızla ilgili başlatılan bu tartışma veya üretilen spekülasyonları, bütün bunları memlekette bazı şeyler kötü gitsin, iyi olmasın, spekülasyon ve manipülasyon yapılsın ve bundan da birileri rantını devşirsin amacıyla yapılan dilekler olarak görüyorum. Belki bazılarının böyle duası olabilir" diye konuştu.

- "Aç tavuk kendini mısır ambarında görür"

Zeybekci, kendisinin de eleştirilerini, farklı düşündüğünü açık açık söylediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu da zaten son derece normaldir. Memleketimizde maliye bakanı ile ekonomi bakanının ayrı düşünmesi gayet normaldir. Çünkü maliye bakanı Türkiye'nin finansal hassasiyetleri anlamında belki hassasiyetlerini ortaya koyarak konular söyleyecektir. Ekonomi bakanı da, biz de ülkemizdeki büyümenin, üretmenin, istihdamın, daha çok ihracatın artması için dış ticaret açığının daralması için, işsizliğin azalması için bunları dikkate alarak konuşuruz. Aramızda fark olması da son derece normaldir. Dolayısıyla ben bunu birilerinin belki dilek ve temennisi olarak görüyorum. Hani biz söz vardır, 'aç tavuk kendini mısır ambarında görür' diye. Başbakan Yardımcımız ve Merkez Bankası Başkanıyla ilgili üretilen bu manipülasyon ve spekülasyonların arkasında da bunu görüyorum. Böyle bir şey yoktur. Kendileri de bunu açıkça söylemişlerdir. Aslında cevaplamaya da gerek olamayan bir şeydir."

Bakan Zeybekci, "Kanun değişikliği yapılarak Merkez Bankası Başkanının görevden alınması söz konusu olabilir mi?" sorusuna da "Böyle bir şey yok. En son Merkez Bankası'nın almış olduğu faiz indirimi kararının, yani üç göstergenin birden aşağı doğru çekilmesinin doğru bir hareket olduğunu söylemiştim. Doğru ama oran anlamında maalesef yüksek maliyetlere katlandığımızın altını çizerek söylemiştim" yanıtını verdi.

Zeybekci, daha sonra Denizli'de Büyük Menderes Nehri'nde lastik botun alabora olması sonucu kaybolan ve 17 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Üsteğmen Burak İz'in ailesini ziyaret etti. Baba Halil İz'e taziyelerini iletti.

Ziyaret, basına kapalı gerçekleşti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber