Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Mart 2015 - 20:48 Yorum: 0

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de

Zeybekci, şiddetli yağış dolayısıyla zarar gören Acıpayam ve Tavas ilçelerinde incelemelerde bulundu

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de

DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, şiddetli yağış dolayısıyla zarar gören Denizli'nin Acıpayam ve Tavas ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Tavas'ta su baskını yaşanan Bağlar Mahallesi'nde Belediye Başkanı Turan Veli Akyol'dan bilgi alan Zeybekci, Altınova Mahallesi'nde sel suları basan tarım arazilerinde yaptığı incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, son 24 saat içerisinde Denizli'de metrekareye 72 kilogram yağış düştüğünü belirtti.

Yıllık ortalama 500 kilogram civarında yağış alan Denizli'ye, son 3 aylık dönemde 544 kilogram yağış düştüğüne dikkati çeken Zeybekci, şunları kaydetti:

"Şu anda yağan yağmurun, akan derelerin tahribatı da devam ediyor. Pazartesi, valiliğimizin koordinasyonunda büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin de destekleriyle, öncelikle ekili alanlardaki zararların tespitinin yapılmasını istiyoruz. Konutlarda, belediyelerimizin altyapılarında, yollarda, menfezlerde zararlar var. Onların da tespitini yaptıktan sonra biz de hükümet olarak ilgili bakanlıklarımızla gereğini sonuna kadar yaparız, zararların her birini de karşılamaya ve telafi etmeye gayret gösteririz. Büyük bir afet değil ama yağışın ekili alanlara çok büyük zararları oldu. İnşallah sonu bereket olur."

İncelemede, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu ile diğer yetkililer hazır bulundu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber