Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 18 Eylül 2014 - 18:43 Yorum: 0

Ekonomi Bakanı Zeybekci İzmir'de

"Bu milletin evlatları, adamları, hizmetkarları artık bu memlekette iş başında. Artık bu memleketin ekonomi bakanları Dünya Bankası tarafından gönderilmiyor. Nereden gidiyor. Ege'den gidiyor. Artık ekonomi bakanları Efe"

Ekonomi Bakanı Zeybekci İzmir'de

İZMİR (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin ekonomi bakanlarının artık Dünya Bankası tarafından gönderilmediğini, Ege'den gittiğini belirterek, "Artık ekonomi bakanları efe" dedi.

İzmir programı kapsamında AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Zeybekci, parti binası önünde kurulan platformdan vatandaşlara seslendi.

İzmir'in, Ege'nin başkenti olduğunu, bu kentte başarılı olabilmek için tüm vatandaşların kapısını çalacaklarını ve 2019 yerel seçimlerinde İzmir'i AK belediyecilikle tanıştıracaklarını belirten Zeybekci, "İnşallah 2019 Mart'ında hep beraber Kordon'da Atatürk Anıtı'nın önünde bir zeybek oynayacağız ki İzmir yerinden oynayacak. Bir ve beraber olarak İzmir'deki vatandaşlarımızın her birine kapı kapı dolaşarak ulaşacağız" diye konuştu.

Denizli'nin de sol kökenli bir kent olduğunu ancak 2004 seçimleri sonrası büyük bir başarı elde ettiklerini, oy oranının yüzde 50'lere yaklaştığını anlatan Zeybekci, bunun tüm Denizliler'in kapısının çalınarak gerçekleştirildiğini, uygulamanın İzmir'e örnek olması gerektiğini kaydetti.

Zeybekci, İzmirli'nin tercihlerini sorgulamadıklarını, seçimlerden çıkan sonuçların kendilerini İzmirliler'e anlatmakta sorun yaşadıklarını gösterdiğini de söyledi.   

Türkiye'nin 2002 yılında IMF memurlarının önünde diz çöktüğünü, Dünya Bankası'nın ülkeye ekonomi bakanları gönderdiğini belirten Zeybekci, "Hasta adam Türkiye, bugün dünyanın 16, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi oldu" dedi. 

-Kriz beklentisi

Bugün muhalefetin halen bir kriz beklentisi içinde olduğunu, İzmir'de düzenledikleri bir zirvede o dönemde CHP genel başkan yardımcılığı yapan bir kişinin 10 Ağustos seçimleri sonrası kriz çıkacağını iddia ettiğini anlatan Bakan Zeybekci, şöyle devam etti:

"Onlar kriz, felaket beklentisi içindeler. Artık o günler gitti, bir daha geri gelmeyecek. Yüzde 7 bin faizleri gördü bu millet. Bu memleketi artık faizcinin, tefecinin eline bırakmayacağız. Bütün istedikleri ve beklentileri, bu memleket yeniden aciz duruma düşsün, onlar yine sülüklerini bu memlekete yapıştırsınlar kanını emsinler. Artık o günler geçti. Bu milletin evlatları, adamları, hizmetkarları artık bu memlekette iş başında. Artık bu memleketin ekonomi bakanları Dünya Bankası tarafından gönderilmiyor. Nereden gidiyor. Ege'den gidiyor. Artık ekonomi bakanları efe."

Bakan Zeybekci, daha sonra AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ı makamında ziyaret etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber