Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
04:14 Motosiklet sürücüsü yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı03:11 ABD yönetimi İran’ın İsrail saldırısı hakkında kendilerine önceden bilgi ve...02:54 Babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurdu02:37 Şırnak’ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı02:33 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davası jüri seçimi ile başladı01:33 Burdur’da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı00:43 Çanakkale Valiliğinden orman yangınlarına karşı uyarı00:08 Orhan Çıkırıkçı: “Fatih Hocamız çok kolay bir pozisyonda atılması biraz tuh...23:55 İran: "İsrail’e saniyeler içinde karşılık veririz"23:47 Kağıthane’de geniş çaplı asayiş denetimi gerçekleştirildi23:46 Okan Buruk: “Tek hedefimiz Galatasaray’ı şampiyon yapmak”23:44 Maltepe’de polis denetimlerinde uyuşturucu madde ele geçirildi23:40 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestoları devam...23:36 Samsun’da yolcu otobüsü minibüsle çarpıştı: 1 ölü23:35 Artvin’de su kanalına düşen adam hayatını kaybetti23:27 Yunanistan’ın geri ittiği can salı battı23:06 Arazide kalp krizi geçiren emekli güvenlik korucusu hayatını kaybetti23:01 Bolu Belediye Başkanı Özcan: “Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletler...22:56 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: “Sonraki tepkimiz daha sert, yıkıcı ve...22:54 Pendik’te çekiciyle tehlikeli yolculuğa para cezası
Ekonomi 26 Temmuz 2016 - 15:18 Yorum: 0

Ekonomi Bakanlığı:

Ekonomi Bakanlığı, ülke açısından da stratejik önemi haiz olan demir-çelik sektörünün, ihtiyaç olması halinde gerek ticaret politikası savunma araçlarıyla,...

Ekonomi Bakanlığı:

Ekonomi Bakanlığı, ülke açısından da stratejik önemi haiz olan demir-çelik sektörünün, ihtiyaç olması halinde gerek ticaret politikası savunma araçlarıyla, gerekse de ithalat rejimi çerçevesinde yapılacak düzenlemeler ile ithalatın zarar verici etkilerinden korunmasına devam edileceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Dünya çelik üretimi kapasitesi 2000'li yıllarda hızlı bir artış göstermiş olup, özellikle gelişmekte olan ekonomilerdeki devlet teşvikleri sebebiyle mevzubahis kapasite artışı devam etmektedir. Bu artışın 2017 yılında 2.4 milyar tona ulaşacağı tahmin edilmektedir. OECD dışı ülkelerin bu kapasite artışındaki payının ise 2017 yılı içerisinde yüzde 71'i bulması öngörülmektedir" ifadesi kullanıldı.

Kapasite konusunda yaşanmakta olan bu gelişmenin yanında, önümüzdeki yıllarda çelik tüketimine yönelik talebin ılımlı bir seyir izlemesinin beklendiği vurgulanarak," Fakat, özellikle son yıllarda dünya çelik sektörünün arz-talep dengesinde arz yönünde oluşan fazlalık ve girdi maliyetlerinde oluşan aşırı oynaklık, bir taraftan ithalat baskısını arttırmakta olup, diğer taraftan da üretim kararlarını olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

Bu nedenlerden dolayı ülkemizin çelik sektöründe net ithalatçı konumuna geldiği dikkati çekmektedir. Bakanlığımız tarafından çelik sektörüne ilişkin söz konusu gelişmeler yakından takip edilmekte olup, ekonomimiz açısından stratejik önemi haiz olan bu sektörün; ihtiyaç olması halinde gerek ticaret politikası savunma araçları kullanılarak, gerekse de ithalat rejimi çerçevesinde yapılacak düzenlemeler vasıtasıyla ithalatın zarar verici etkilerinden korunmasına devam edilecektir" ifadesi kullanıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber