Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 19 Ağustos 2014 - 16:53 Yorum: 0

"Ekonomide sonbahar olmasın"

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar:

'Ekonomide sonbahar olmasın'

İZMİR (AA) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, harcama ve tüketime dayalı büyüme modelinin işlevini tamamladığını, yeni büyüme yollarının bulunması gerektiğini bildirdi. 

Yorgancılar, yaptığı açıklamada, "Ekonomide sonbahar olmasın" uyarısında bulundu. "Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında tüketimin üretimden daha fazla yapılmasıdır" diyen Yorgancılar, "Harcamaya ve tüketime dayalı büyüme modeli işlevini tamamladı, artık yeni yollar bulmak zorundayız" dedi.

İç ekonomik ve siyasi gelişmelerin ciddi yansımalarının olabileceği bir küresel konjonktürden geçildiğine işaret eden Yorgancılar, bu dönemde siyasi istikrarın önemli unsurlarından birinin de ekonomik istikrar olduğunu dile getirdi. Ekonomide mevsimin sonbahar olmaması için çok dikkatli davranılması gerektiğini vurgulayan Yorgancılar, ekonomi yönetiminde tecrübeye önem verilmesini istedi.

Yorgancılar, "Genel seçimler öncesi ekonomi yönetiminde taşları yerinden oynatmak Türkiye'nin riskini artırabilir. Dönem, ekonomi yönetiminde istikrarı koruma dönemidir" dedi.

Türkiye'nin son 10 yılda yaşanan küresel likidite bolluğunu üretimi ve ihracatı değil tüketimi, üretken olmayan konut gibi yatırımları finanse etmek için kullandığını kaydeden Ender Yorgancılar, "Artık yeni yollar bulmak zorundayız. Bu yolun da rekabet gücü yüksek inovatif reel sektör ve ihracata dayalı büyüme olması gerektiği hususunda tüm kesimler hemfikirdir. Hem ulusal, hem de küresel koşulların tüketim çekişli büyümede denizin bittiğini ortaya koyması bu zorunluluğu netleştiriyor" şeklinde konuştu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber