Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Ağustos 2014 - 11:43 Yorum: 0

Ekonomik tatilin adresi: çadırlar

Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden Mersin'de son yıllarda yaygınlaşan "çadır turizmi", dar gelirli tatilcilerin ilgisini çekiyor

Ekonomik tatilin adresi: çadırlar

MERSİN (AA) - HÜSEYİN HASKAN - Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden Mersin'de, son yıllarda yaygınlaşan "çadır turizmi", dar gelirli tatilciler için ekonomik tatil imkanı sunuyor.

Silifke ilçesinin gözde tatil beldelerinden Kapızlı'da gelişen çadır turizmi, hem doğayla iç içe olmak hem de tatilini ucuza getirmek isteyenlerin gözdesi oldu. Tatilciler, günlük 10-15 lira gibi ekonomik fiyatlarla kiraladıkları çadırlarını sahillere kurarak, deniz, kum ve güneşin tadını çıkarıyor. 

Gün içinde denize giren yerli ve yabancı turistler, kendi imkanlarıyla pişirdikleri yemekleri yiyor, ağaçlar arasına kurdukları hamakta kitap okuyarak yorgunluklarını atıyor. Vatandaşlar zaman zaman çadır komşularıyla bir araya gelerek çeşitli oyunlar da oynuyor. 

Silifke Belediyesi'ne bağlı şirketin müdürü Ahmet Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede kampçıların sayısının yaz ayında arttığını, talebi karşılamak için de sahillerde tedbirler alındığını söyledi.

Kapızlı'nın, Doğu Akdeniz'in en büyük çadırlı kamp bölgelerinden biri olduğunu belirten Şimşek, "Bir kişi otelde kalacak olsa sadece oda fiyatı 70 ile 150 lira arasında değişiyor. Halbuki çadırlı kamp yapmak istese bir aile günlük 10-15 liraya konaklayabiliyor. Bu yönden bakıldığında çadırlı kamp yapmak daha ucuza geliyor. Bu da dar gelirli tatilciler için büyük bir fırsat yaratıyor" dedi.

Kamp yerlerinden yararlanan vatandaşlar da çadırla tatil yapmanın turistik tesislere göre daha ekonomik olduğunu, çeşitli kentlerden gelen diğer tatilcilerle tanışarak yeni dostluklar edinme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber