Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 07 Ekim 2016 - 13:08 Yorum: 0

“Ekonomik ve Ticari Hayatta Standardizasyonun Önemi” konulu panel

Türk Standardları Enstitüsü, 14 Ekim Dünya Standartlar Günü etkinlikleri kapsamında 19 Ekim 2016 tarihinde "Ekonomik ve Ticari Hayatta Standardizasyonun...

“Ekonomik ve Ticari Hayatta Standardizasyonun Önemi” konulu panel

Türk Standardları Enstitüsü, 14 Ekim Dünya Standartlar Günü etkinlikleri kapsamında 19 Ekim 2016 tarihinde "Ekonomik ve Ticari Hayatta Standardizasyonun Önemi" konulu panel düzenleyecek.

TSE'den yapılan açıklamaya göre, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla gerçekleştirilecek panelde uluslararası standardizasyon alanında başarı gösteren bir çalışma ödüllendirilecek.

Panelde; ulusal ve uluslararası standardizasyona katılımın önemi ve iş dünyasına sağlayacağı katkılar, ticarette teknik engellerin aşılmasında standartların önemi ve standartların ekonomik büyümeye ve ihracata etkileri gibi konular alanında yetkin konuşmacılar ile ele alınacak.

Moderatörlüğünü Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve TSE Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Okuyucu'nun yapacağı panelde "Standardizasyonun Tarihsel Gelişimi" Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve TSE Çevre İhtisas Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rehber Türker tarafından anlatılacak.

TSE Ayna Komitesi tarafından hazırlanarak Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı (ISO) tarafından yayınlanan TS ISO/TS 13811 "Konaklama tesisleri için gelişen çevre şartları hakkında kurallar" teknik spesifikasyonu çalışmalarını yürüten ISO çalışma grubunun başkanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kontrolörü Tuba Ulu Yılmaz; "Uluslararası Standardizasyonun Yolu" başlıklı sunum gerçekleştirecek.

Panelde Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetim Genel Müdürlüğü Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Gökhan Örnek "Ticarette Teknik Engeller ve Standartların Rolü" konusunda konuşma yapacak.

Panelde iş dünyasını temsilen konuşmacılar da yer alacak.

Tekstil ve Tekstil Ürünleri, Ayna Komite Başkanı LC Waikiki Kurumsal Akademi Direktörü Gülperi Tandar, standardizasyon çalışmalarına iş dünyasının katılımı konusunda görüşlerini paylaşacak.

Solar Fotovoltaik Enerji Sistemleri ve Solar Enerji Sistemleri Ayna Komiteleri Üyesi, Günder Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kemal Gani Bayraktar, standardizasyonun ekonomik ve ticari hayata katkılarıyla ilgili konuşma yapacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Makine ve Teçhizat İmalatı Meclisi Üyesi Sevda Kayhan Yılmaz da standartların ekonomik büyümeye ve ihracata etkileri konusunda konuşacak.

Panel 19 Ekim 2016 tarihinde, 12.30-17.00 saatleri arasında TSE Ankara Merkez Binası Genel Kurul Salonunda yapılacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber