Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Yerel 07 Eylül 2016 - 09:48 Yorum: 0

Ekonomiye hanım eli değecek

Bitlis'in Ahlat Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan "Ekonomiye Hanım Eli Projesi'yle bayanların girişimcilik ruhunun geliştirilmesi...

Ekonomiye hanım eli değecek

Bitlis'in Ahlat Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan "Ekonomiye Hanım Eli Projesi'yle bayanların girişimcilik ruhunun geliştirilmesi hedeflenerek, yöresel el sanatları eğitimi veriliyor.

Ahlat Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan "Ekonomiye Hanım Eli Projesi" kapsamında 15 kadına Kafkas ve yöresel el sanatları eğitimi alıyor. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından onaylanarak desteklenen proje kapsamında Ahlatlı kadınlar, 15 gün boyunca günde 7 saat kurs görüyor. Günün belli saatlerinde farklı yaş gruplarına göre devam eden kursta, kadınlara Kafkas ve yöresel el sanatları eğitimi veriliyor.

Devam eden kurs hakkında açıklama yapan El Sanatları Öğretmeni Nuse Karadağ, Doğu Anadolu ve Kafkas kültürüne yönelik ürünler hazırladıklarını belirterek, yapılan ürünlerde ise sürdürülebilir bir etki oluşturmak istediklerini vurguladı. Karadağ, "Konya'dan geldim. Medeniyetlerin kurulduğu ve devam ettiği bu güzel ilçeye geldiğim için mutluyum. Projemiz bayanlara yöneliktir. 15 gün devam edecek projemiz kapsamında toplamda 90 saatlik bir eğitim verilecek. Ekonomiye Hanım Eli Projemiz DAKA tarafından desteklenmiştir. Projemizin içerisinde el sanatları, turizme yönelik otantik ürünler hazırlamaktayız. 15 öğrencimiz var. Her gün 7 saat çalışıyoruz. Sabah 09.00'da başlayan kursumuz 15.00'da sona eriyor. Kurs sonunda ise Ahlat'ın tarihi yerlerini gezip öğrenmeye çalışıyorum. Ahlat'ı çok beğeniyorum. El sanatlarıyla ilgili öğrencilerimizle bilgi alışverişi yaptık. Doğu Anadolu ve Kafkas kültürüne yönelik ürünler hazırlamaya çalıştık. Kafkas kaftanları, şarbon dediğimiz erkeklerin genellikle düğünlerde boyunlarına astıkları ürünler hazırladık. Keçe çantalar, hanımların elbiselerine asabilecekleri süslemeler, deri üzerine evlerde kullanılabilecek ürünler, duvar kuşları, kalemlikler ve birçok ürün hazırlıyoruz. Bu projeyle birlikte en büyük amacımız hanımların girişimcilik ruhunu geliştirmektir. Birde çalıştığımız ve hazırladıkları ürünlere çevreden sipariş alabilmelerini ve sürdürülebilir bir etkinin oluşmasını istiyorum. Ahlat halkı da şimdiden oldukça ilgi gösteriyor" dedi.

Ahlat Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuri Alpaslan ise, projelerinin güzel bir ilgi gördüğüne değinerek, "Konya'da bulunan Mid Akademi tarafından derneğimize gelen teklif doğrultusunda Ekonomiye Hanım Eli adlı bir proje hazırlandı. Projemizi DAKA'ya sunduk. DAKA tarafından kabul gören projemiz şu anda devam etmektedir. 15 kursiyer bayanımız var. İlçemizde projemiz ilgi gördü. Derneğimizin bu ikinci projesidir. Daha öncede SODES kapsamında açılan kursları başarıyla bitirdik. DAKA tarafından onaylanan projemizde güzel bir şekilde devam etmektedir. Kursumuz belirli kategorilerde Nuse Karadağ hocamızın eğitiminde öğrencilere bölüm bölüm ders verilmektedir. Kursumuzda Kafkas ve yöresel el sanatları eğitimi veriliyor" diye konuştu.

Ekonomiye hanım eli değecek

Ekonomiye hanım eli değecek

Ekonomiye hanım eli değecek

Ekonomiye hanım eli değecek

Ekonomiye hanım eli değecek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber