Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Eğitim 27 Ağustos 2014 - 16:14 Yorum: 0

EKPSS tercihleri yarın alınmaya başlanacak

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yapılacak yerleştirmeler için tercihler yarından itibaren yapılabilecek.

EKPSS tercihleri yarın alınmaya başlanacak

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, yerleştirmeler için hazırlanmakta bulunan ve referans tarihleri arasında ÖSYM'nin 'http://www.osym.gov.tr' internet adresinden yayımlanacak kılavuzunda, ilköğretim, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadrolar yer alıyor.

Tercih yapabilmek için adayların, 27 Nisan'da yapılan EKPSS'ye girmiş ve ortaöğretim mezunları için EKPSSP1, ön lisans mezunları için EKPSSP2, lisans mezunları için EKPSSP3 puanını almış olması, kura için tercihte bulunacakların ise 15-28 Mayıs'ta ÖSYM'ye başvuru yapmış olmaları gerekiyor. 

Adaylar tercihlerini, 28 Ağustos-8 Eylül'de, kılavuzda yer saha kurallara göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. hüviyet numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacak.

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen ya da elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak seçenekler işleme alınacak.

Adaylar, ÖSYM'nin 'https://ais.osym.gov.tr' adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercihlerini tamamlayacak. Adayların, tercihlerinin ÖSYM'ye ulaştığından emin olmaları için ekranda '2014-EKPSS/KURA Tercihleriniz … tarihinde başarı ile ÖSYM'ye bildirilmiştir' ifadesini görmeleri gerekiyor. Adayların, tercih işlemini tamamladıktan sonra süresi içerisinde ÖSYM'nin internet adresinden bilgilerini daima denetim etmesi ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklaması zorunlu.  

Adaylar, süresi içinde internet üstünden tercihlerinde değişiklik yapabilecek.

'ÖSYM namzet şifrelerini kimseyle paylaşmayın'

Adayların kendilerine hususi şahsi bilgi niteliğindeki T.C. hüviyet numaralarını ve ÖSYM namzet işlemleri şifresini özenle korumaları ve hiç bir kimseyle paylaşmamaları gerekiyor. T.C. hüviyet numarasının ve ÖSYM namzet işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerde adayın kendisi mesul olacak.

Danıştay 12. Daire Başkanlığının 27 Haziran 2013 tarihli kararı gereğince, teknik hizmetler ve sıhhat hizmetleri ve destekçi sıhhat hizmetleri sınıflarına dahil adaylar, ibraz etmiş oldukları unvanlara ait kadrolara (tekniker, teknisyen, hemşire, ebe, sıhhat memuru, sıhhat teknisyeni, sıhhat teknikeri gibi) başvurmak istedikleri takdirde, EKPSS tercihlerinde, en üst tahsil seviyesinden EKPSS'ye girerek elde etmiş oldukları puanlarıyla alt tahsil düzeylerindeki kadrolara başvurabilecek.

Adayların eğitim bilgileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde (ais.osym.gov.tr) yer alıyor.  Tercih işlemlerinde ve yerleştirmede bu bilgiler kullanılacak. 

Adayların, ais.osym.gov.tr adresinden eğitim bilgilerini denetim ederek tercihlerini yapması gerekiyor.

Adaylar, tıpkı kurda ani bire çok ortaöğretim/ön lisans/lisans eğitim bilgisini Aday İşlemleri Sistemi'ne kaydını sağlayabilecek. Aynı tahsil düzeyinde ani bire çok diplomaya sahip adaylar, tıpkı anda her iki diplomalarında yazan program ya da sahalarına (sistemde kayıtlı teferruatları doğrultusunda) yönelik tercih yapabilecek.

Aday İşlemleri Sistemi'nde eğitim teferruatları noksan ya da hatalı bulunan adaylar ile Danıştay 12. Daire Başkanlığının kararı gereğince alt tahsil düzeyindeki kadrolardan tercih yapabilecek halde olanlardan Aday İşlemleri Sistemi'nde alt tahsil düzeyine ait eğitim bilgisi yer almayanlar, 28 Ağustos-8 Eylül'de (8 Eylül 2014 günü saat 16.00'ya kadar resmi iş günlerinde ve resmi iş saatlerinde) İmtihan koordinatörlüklerinden bu bilgilerinin sisteme kaydını yaptırabilecek. Bu bilgilerin sisteme işlenebilmesi için de adayların, İmtihan koordinatörlüklerine giderken tahsil durumlarını gösterir resmi belgelerinin aslını ya da onaylı bir örneğini yanlarında bulundurmaları mecbur olacak. Tercih işlemleri için namzet nedeni ile ÖSYM'ye gönderilen mezuniyet ya da tahsil hali belgeleri işleme alınmayacak.

ETİKETLER: EKPSS , Tercih , Kadro , Yerleştirme
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber