Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 24 Ağustos 2017 - 10:58 Yorum: 0

Ekrem Özdemir, toplum sözleşme kazanımlarını açıkladı

Sağlık-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, 4. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinin sona erdiğini hatırlatarak, toplu sözleşme kazanımlarıyla...

Ekrem Özdemir, toplum sözleşme kazanımlarını açıkladı

Sağlık-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, 4. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinin sona erdiğini hatırlatarak, toplu sözleşme kazanımlarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Sağlık-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, toplu sözleşme görüşmelerinin sona ermesi ve zam oranlarının belirlenmesi üzerine bir açıklama yayımladı. İmzalanan mutabakat metinlerinin Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra resmiyet kazanacağını ve 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceğini ifade eden Özdemir, yeni düzenlemelerde yapılacağını belirtti. Ekrem Özdemir, "İcap nöbet ücretlerinin tüm sağlık çalışanlarına ödenmesi için düzenleme yapılacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında yaşlı, ağır engelli ve çocuklara hizmet veren yatılı kuruluşlarda görev yapanlara sosyal hizmet tazminatı olarak ilave 10 puan ek ödeme (101 TL) verilmesini sağladık. Yıpranma payı hakkındaki çalışmaların sonuçlandırılmasını karara bağladık. Süt izninde döner sermayeden kesinti yapılmamasını sağladık. Ayda 5 yılda 12 güne kadar olan yıllık izinlerde döner sermayeden kesinti yapılmamasını sağladık. 663 sayılı KHK'ya tabi sözleşmeli personelin ayda 5 yılda 12 güne kadar olan yıllık izinlerinde ve süt izinlerinde ek ödemelerinden kesinti yapılmamasını sağladık. Yükseköğretim kurumlarındaki adaletsiz döner sermaye katsayıları ile ilgili çalışma yapılmasını ve neticelendirilmesini karara bağladık. 112 çalışanlarının almak zorunda oldukları eğitimlerde geçen sürelerinde döner sermaye ek ödemelerinin eğitim alanlarda yılda 10 gün için, eğitimi verenlerde yılda 20 gün için özellikli birim katsayısı üzerinden değerlendirilmesini sağladık. AFAD'a bağlı kamplardaki sağlık tesislerinde görev yapanların döner sermaye tavan oranlarının yüzde 200 olmasını sağladık. Gaziantep, Kilis, Hatay ve Şanlıurfa illerinde kampların dışındaki sağlık tesislerinde görev yapanların döner sermaye tavan oranlarının yüzde 180 olmasını sağladık. Hastanede çalışan diş tabiplerinden hastane ortalamasının altında kalanların döner sermaye ek ödemelerinin hastane ortalaması üzerinden ödenmesini sağladık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda çalışanların dini bayramlardaki nöbet ücretlerinin günlük 5, haftalık 14 saate çıkarılmasını sağladık" diyerek yapılan çalışmaları aktardı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber