Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Eylül 2018 - 16:50 Yorum: 0

Ekskavatör nedir

Ekskavatör en basit tanımı ile kazma, çukur açma gibi işlemler için kullanılan iş makinesi olarak bilinir.

Ekskavatör nedir

Ekskavatör kendi içerisinde ise farklı çeşitlere ayrılır. Ekskavatör, vinç, kapan kepçe, şuval ekskavatör ters kepçeli ekskavatör, çekme kepçeli ekskavatör gibi çeşitli türlere sahip bir makine. Ek olarak güç aktarımına göre ekskavatörler zincirli ya da hidrolik sistemli olabilirler. Ayrıca ekskavatörler beton, taş gibi sert cisimleri parçalamak için kullanılabileceği gibi ağır iş makinelerine takılabilen modelleri olabilir.

Günümüz teknolojisi ile 360 derece dönebilen ekskavatörün tarihi ise oldukça eski bir zaman dayanıyor. Dünyadaki ilk ekskavatör sanayi devriminin beşiği İngiltere’de 1835 yılında William S. Otis tarafından bulundu. İlk ekskavatör buharlı bir yapıya sahipti ve tek bir alana doğru çalışabiliyordu. Zaman içerisinde geliştirildi ve inşaat, maden gibi sektörler olmak üzere pek çok iş kolunun vazgeçilmez aracı haline geldi.

Ekskavatörlerin kullanım alanları ise farklılık gösterir. Ekskavatörü her ne kadar inşaatlarda kepçe olarak daha çok görüyor ve gördüğümüz zaman izlemekten geri kalamıyorsak da madem ocağı açmak gibi farklı işlerde de ekskavatörün yardımına başvurulur. Bunun dışında ufak kanalların açılması içinde yine ekskavatörlerden faydalanılır. Kazı dışında yükleme ve sıra şev kesimi içinde kullanılıyor.

Ekskavatör üretim tarzlarına bağlı olarak ise tekerli ya da paletli olarak üretilirler. Bu durum tamamen ekskavatörün kullanılacağı zemine bağlı olarak değişir. Yani zeminine göre tekerlekli ya da paletli versiyonu tercih edilir.

Ekskavatör seçimi yaparken ise kaliteli malzemeler ile üretilmiş ve ihtiyaca en iyi cevabı verebilecek ekskavatör seçimi yapmak oldukça önemli bir hale geliyor. Avrupa’nın en popüler kamyon ve iş makinesi sitesi olan Truck 1 ise sunduğu satılık ekskavatör modelleri ile en doğru tercihi yapabilmeniz için yardımınıza koşuyor. Siz de Truck 1’in internet sitesinden satılık ekskavatör modellerine ulaşarak aradığınız modeli kolayca bulabilirsiniz.

ETİKETLER: Ekskavatör
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber