Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 24 Ekim 2014 - 11:23 Yorum: 0

El birliğiyle okullarını yapıyorlar

Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Kılıç köyünde 136 öğrencinin 4 derslikte eğitim gördüğü okul binasının ihtiyaçlarına karşılık vermemesi üzerine çare aramaya başlayan öğretmenler, köylülerin de yardımıyla hayırseverlerden topladıkları parayla ek bina yapımın

El birliğiyle okullarını yapıyorlar

AĞRI (AA) - HÜSEYİN YILDIZ / SELAHATTİN KAÇURU - Ağrı'da öğretmen ve öğrenciler, köylülerin de yardımıyla kendi okullarını yapıyor.

Hamur ilçesine 8 kilometre uzaklıktaki Kılıç Köyü İlk ve Ortaokulu'nda görev yapan öğretmenler, 136 öğrencinin 4 derslikte eğitim gördüğü okul binasının ihtiyaçlarına karşılık vermemesi üzerine çare aramaya başladı. Bunun üzerine öğretmenler bir araya gelerek, köylülerin de yardımıyla hayırseverlerden topladıkları parayla yeni bir okul binasının yapımına başladı.

Okulda görev yapan 14 öğretmenin, öğrencilerin ve köylülerin de yardımıyla 20 gün önce başlatılan çalışmalarla yeni okulun duvarları ve çatısı bitme aşamasına geldi.

İnşaatta çalışan öğretmen ve köylülere, kadınlar da yemek ve çay servisi yaparak destek oluyor.

Kılıç Köyü Okul Aile Birliği Başkanı Cemal Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinde 1964 yılında yapılan bir okul olduğunu ancak öğrenci sayısının artmasıyla okulun yetersiz kalması üzerine öğretmenlerle böyle bir karar aldıklarını anlatarak, "Öğretmenlerin maaşları ve iş gücüyle köylülerin de maddi ve manevi yardımıyla böyle bir proje hazırladık ve yapımına başladık. Şu anda yapım devam ediyor. Bize yardım edilse iyi olur. Çok yere başvurduk ama baktık ki olmuyor kendimiz yapmaya başladık. Allah'ın izniyle yakın zamanda bitirip öğrencilerimizin hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

Köyün yeni okulunun inşaatında çalışan 75 yaşındaki Abdulbari Altay da katkı amacıyla inşaatta çalıştıklarını söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber