Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:00 Samsun’da çiftçilere tohum ve süt sağım makinesi dağıtıldı17:00 Ali Koç: "Trabzon Emniyeti, maça polis tahsis etmiyorsa ve tahsis ettiği po...16:59 Ali Koç: "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş. Onların menfaatleri açısında...16:56 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Mart ayı tutarları ile öğrenim y...16:54 BBP, Kütahya’da AK Parti’nin adayı Kamil Saraçoğlu’nu destekleyecek16:49 ’Sütten Peynire Dönüşüm’ adlı söyleşi16:49 Ali Koç: "Yarın Samandıra’da teknik kadromuz ve oyuncularımızla konuşacağız...16:48 Ali Koç: "Trabzonspor maçı, kesinlikle burada toplanmamızın ya da 2 Nisan’d...16:47 Bozbey: “Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok”16:47 Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: "İki tane ekstrem var; Biri hiçbir şey y...16:45 Kazada yaralanan alkollü engelli sürücü sağlık personellerine zorluk çıkart...16:43 Tusk: “Avrupa savaş öncesi döneme girdi”16:40 Tepebaşı’nda bir ilki başaran süt çiftliğine ’Avrupa Birliği Onaylı Süt Çif...16:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 bin 100 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük...16:38 Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu16:37 Otomobil yoldan çıktı, 1’i ağır 2 kişi yaralandı16:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizin son 21 yılı yatırımlar açısından Cumhuriy...16:36 Çöl Tozları Bandırma’yı kapladı16:36 Küçük çocuğuna tır kullandıran baba marifetmiş gibi o anları paylaştı16:35 Aydın’da termometreler 30 dereceyi gördü
Sami Er
Kültür 29 Mayıs 2015 - 17:39 Yorum: 0

El emeği göz nuru sergisi açıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş organizasyonuyla El Emeği Göz Nuru Sergisi, düzenlenen törenle açıldı.

El emeği göz nuru sergisi açıldı

Büyükşehir Belediye binası arkasında bulunan Fuar Alanı’ndaki serginin açılış törenine Büyükşehir Genel Sekreteri Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, büyükşehir daire başkanları, muhtarlar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile kursiyerler katıldı.

Halk oyunları gösterileriyle başlayan açılış töreninde konuşan Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı boyunca halk eğitim merkezi müdürlüklerince il genelinde toplam 1816 adet kurs açıldığını kaydetti. Tatlı, El Emeği Göz Nuru Sergisinin düzenlenmesi dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın şahsında emeği geçen tüm büyükşehir belediyesi çalışanlarına şükranlarını arz ettiğini belirtti.

Sergi, fuar hacmine ulaştı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ise yaptığı konuşmada, serginin adeta bir fuara döndüğünü belirterek, “2014-2015 yılı Malatya Büyükşehir Belediyemiz semt konakları ve sanat merkezimizde açtığımız kurslarımızda gerekli katkıyı sağlayarak bu kurslardan el emekleri ve göz nurları ile eserlerini ortaya koymuş çok değerli gençlerimiz ve hanımefendilerimizin ürünlerinin sergilendiği bir fuar açılışındayız. Fuar dedim zira içerideki hacmi gördüğümüzde bir el sanatları sergisinin aşılmış ve fuar hacmine gelindiğini müşahede ediyoruz. Bu sergi, görevde olduğumuz bu altıncı yılımızda en kapasiteli en hacimli sergimiz olacak. Sergimizin içerisinde halk eğitim müdürlüklerince ilçelerimizde açılan kurslarda ürettikleri el emekleri göz nurlarını da görmüş olacağız” şeklinde konuştu.

Yıllık 10 bin kişi kurslardan yararlanacak

Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, göreve geldikleri ilk dönem olan 2009 yılının Ekim ayından itibaren Belediye Binası karşısında Sanat Merkezini hizmete sunduklarını anımsatarak. “Sanat Merkezini açmamızla birlikte Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın sanatsal ve kültürel faaliyetlerin mahallelere yayılması düsturundan hareketle şu an 17 adet çok amaçlı sosyal tesis, 7 tane eğitim ve semt konakları ile Sanat Galerisi projemiz hizmete girdi. Yakında da sanat sokağımızla birlikte Sanat Galerisi projemizi taçlandırmış olacağız.

Mahallelerimizde semt konaklarımız ve eğitim merkezlerimizde hakikaten yoğun bir ilgi ve alakayla karşılaştığımızı burada belirteyim. Yılda ortalama 6 bin civarında hemşerimiz yaklaşık 26 civarındaki farklı kurslarımızdan faydalanarak sertifika almaktadır. İnşallah yıllık 10 bin hemşerimize ulaşmak hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu.

Yapılan konuşmalardan sonra açılış kurdelesi kesilerek sergi gezildi. El Emeği Göz Nuru Sergisi, 31 Mayıs Pazar günü akşamına kadar gezilebilecek.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber