Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Eylül 2016 - 11:48 Yorum: 0

Elazığ Belediyesi’nde bayramlaşma töreni

Elazığ'da Kurban Bayramı nedeniyle belediye tarafından bayramlaşma töreni düzenlendi.

Elazığ Belediyesi’nde bayramlaşma töreni

Elazığ'da Kurban Bayramı nedeniyle belediye tarafından bayramlaşma töreni düzenlendi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Kurban Bayramı dolayısıyla belediye personeli ve meclis üyeleri ile bayramlaştı. Bayramlaşma törenine, AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar ve Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Belediye Meclis üyeleri, belediye çalışanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kurban Bayramının birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, muhabbet ve paylaşmanın doruk noktası olduğunu belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Hacılarımız, hac görevini icra ettiler ve bugün Kabe'de nihai görevlerini yapıyorlar. Rabbim, ülkemizde hacca gidenleri sağlıkla ve sıhhatle ülkemize dönmelerini nasip etsin. Görevde olduğumuz süreç içinde mesai arkadaşlarımızla birlikte Elazığ'ımıza gece gündüz demeden hizmet etmenin gayreti içindeyiz" dedi.

Kurbanın adanmışlık ve teslimiyet olduğunu aktaran AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, "Kurbanın bir hikayesi vardır. Kurban yeniden bir diriliştir. Kurban bayramlarını bu kavramlarla özellikle altı doldurularak kutlanması ve yaşatılması gerekiyor. Yaşadığımız süreçte Müslüman ve mazlum coğrafyanın ah vah içerisinde inlediği bir dönem. Bu süreç içerisinde her devlet gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bizde payımızı alıyoruz. Bu noktada eğer tahkim ettiği konumuyla Türkiye ayakta duramazsa bu mazlum ve Müslüman coğrafyanın akıbeti hakikatken hiç hayırlı olmayacak" diye konuştu.

Bayramın öneminden bahseden AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, "Bayramlar kırgınlıkların, dargınlıkların, küskünlüklerin onarıldığı, acıların ve sevinçlerin paylaşıldığı önemli günlerdir. Bu günleri çok iyi değerlendirmek durumundayız. Ancak son birkaç bayramdır maalesef bayramı bayram tadında kutlayamıyoruz. Her şeye rağmen Türkiye'de ve coğrafyamızda oynanan bütün oyunlara rağmen Allah'a hamt olsun öyle bir millete sahibiz ki oynanan oyunları bu tezgahlayıcıların başına yıkmaya devam ediyoruz" dedi.

Bayramların sevgi, hoşgörü, paylaşmak ve kavuşmak olduğunu dile getiren AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ise, "Ne yazık ki son dönemlerde özellikle ülkemizde ve İslam coğrafyasında bahsettiğimiz bu kavramların içi tam doldurulamıyor. Sevginin, hoşgörünün, kucaklaşmanın ve paylaşmanın çok yoğun şekilde yaşandığı günler olması gerekirken maalesef gerek ülkemizde gerekse gönül coğrafyamızda kan, gözyaşı ve savaşlar devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve beraberindekiler programa katılanlarla bayramlaştı.

Elazığ Belediyesi’nde bayramlaşma töreni

Elazığ Belediyesi’nde bayramlaşma töreni

Elazığ Belediyesi’nde bayramlaşma töreni

Elazığ Belediyesi’nde bayramlaşma töreni

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber