Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Mart 2015 - 16:53 Yorum: 0

Elazığ Belediyesinden Kentsel Dönüşüm Paneli

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Belediyesince Kentsel Dönüşüm Paneli gerçekleştirildiği bildirildi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentteki bir otelde düzenlenen panelde konuşan Elazığ...

Elazığ Belediyesinden Kentsel Dönüşüm Paneli

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Belediyesince Kentsel Dönüşüm Paneli gerçekleştirildiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentteki bir otelde düzenlenen panelde konuşan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, hızlı şehirleşmenin beraberinde gecekondulaşmayı getirdiğini, bunun kentlerin sağlıklı büyümesini engellediğini belirtti. 

Bu tür yapıların pek çoğunun mühendislik desteği alınmadan yapıldığı için doğal afetlere karşı zayıf durumda olduklarına dikkati çeken Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"2012 yılından itibaren riskli alanların ve yapıların tespit edilmesi, alt yapısı ve sosyal yapısıyla yerlerine sağlam yapıların inşa edilmesi ve, yaşanabilir şehirler oluşturulması amacıyla ciddi çalışmalar yapılıyor. Hükumetimizin hedefi, 2023 yılında mevcut yapı stoğunun yarısını, önümüzdeki 20 yıl içerisinde ise 6,5 milyon konutun dönüştürülmesini sağlamaktır." 

Kentsel dönüşüm çalışmalarının zorunlu ancak bir o kadar da zorlu bir süreç olduğunu ifade eden Vali Zorluoğlu, bu çalışmaların cumhuriyet tarihinin en önemli çalışmalarından biri olduğunu vurguladı.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise kentsel dönüşümü amacına uygun olarak gerçekleştirmek için büyük bir titizlikle çalıştıklarını belirterek, "Yeni yapılarımız yaşam alanlarıyla, otoparklarıyla, yeşil dokusuyla, şehrin kültüyle bütünleşmiş yapılar olacak" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber