Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 17 Ağustos 2017 - 10:13 Yorum: 0

Elazığ emniyeti, kazalarda çocuk ölüm ve yaralanmaları olmasın diye uyardı

Türkiye genelinde 12 yaş altı 460 çocuğun trafik kazasında hayatını kaybettiğini belirten Trafik Denetleme Şube Müdürü Özcan Sevinç, çocuk yaralanmaları...

Elazığ emniyeti, kazalarda çocuk ölüm ve yaralanmaları olmasın diye uyardı

Türkiye genelinde 12 yaş altı 460 çocuğun trafik kazasında hayatını kaybettiğini belirten Trafik Denetleme Şube Müdürü Özcan Sevinç, çocuk yaralanmaları ve ölümlerini azaltmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekipleri tarafından trafik kazalarında çocuk ölüm ve yaralanmalarının azalması için broşür dağıtıp sürücülere uyarıda bulunuldu. Kentin değişik bölgelerinde dağıtılan broşürlerde 12 yaşından küçük çocukların ön koltukta ve yetişkinlerin kucağında oturması, iki koltuğun arasında ayakta durması, çocuk koltuğu otomobile monte edilmeden çocuğun koltuğa oturtulması gibi hareketlerin yanlış olduğu uyarılar yer aldı.

Türkiye genelinde son zamanlarda trafik kazalarının dikkat çekmeye başladığını belirten Trafik Denetleme Şube Müdürü Özcan Sevinç, "İlimizde de trafik kazaları meydana geliyor. Geçtiğimiz yıla oranla bu sene ilimizde meydana gelen trafik kazalarında belirgin bir düşüş var. Ancak bu düşüş bizim amaçladığımız bir düşüş değil. Son zamanlarda dikkat çeken unsur trafik kazalarında özellikle çocukların yaralanmaları veya hayatlarını kaybetmeleridir. Bu anlamda Türkiye genelinde son 7 ay içerisinde 12 yaşından küçük 460 çocuk hayatını kaybederken, yarananların sayısı da 60 bine ulaştı" dedi.

Elazığ'da da trafik kazalarında çocukların yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine şahit olduklarını aktaran Sevinç, "Bunun en önemli sebebi çocukların bulunması gereken yerde seyahat etmemiş olması. Çocukların ön koltukta oturması yasak ama maalesef çocuklarımızı ön koltuğa oturtmaya devam ediyoruz. Biz bir farkındalık yaparak Elazığ Emniyet Müdürlüğü olarak sürücülerimizi, aileleri bu konuda bilinçlendirmek istiyoruz. Bilinçlendirmek içinde değişik faaliyetlerimiz oluyor. Bu faaliyetlerden bir tanesi de broşür dağıtma kampanyamız. İlimizin değişik yerlerinde oluşturduğumuz uygulama noktalarında sürücülerimiz bu konuda broşürle ve sözlü olarak ikaz ederek bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bu konuda aileleri ve sürücüleri bilinçlendirmemiz sayesinde çocuk yaralanmalarını ve çocuk ölümlerini azaltmaya gayret gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Elazığ emniyeti, kazalarda çocuk ölüm ve yaralanmaları olmasın diye uyardı

Elazığ emniyeti, kazalarda çocuk ölüm ve yaralanmaları olmasın diye uyardı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber