Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 17 Ocak 2019 - 14:33 Yorum: 0

Elazığ ilk yardım eğitiminde 662 kişiyle 9’uncu sırada yer aldı

İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri İlk Yardım Birimi tarafından 2018 yılında Uygulamalı Temel İlk Yardım Eğitimi verdiği kişi sayısının...

Elazığ ilk yardım eğitiminde 662 kişiyle 9’uncu sırada yer aldı

Elazığ'da 662 kişiye Uygulamalı Temel İlk Yardım Eğitimi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri İlk Yardım Birimi tarafından 2018 yılında Uygulamalı Temel İlk Yardım Eğitimi verdiği kişi sayısının 662 kişi olduğu ve Türkiye genelinde 9'uncu sırada yer aldığı bildirildi.

Temel ilk yardımın önemine değinen İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat "Yapılan araştırmalara göre ülkemizde kazalar sonucu yaralıların yüzde 90'ından fazlasının olay yerinde herhangi bir müdahale yapılmadan hastaneye ulaştırıldığı sonucu ortaya çıkmıştır. Bununla birlikte ölümlerin yüzde 10'u ilk 5 dakika içinde meydana gelmektedir. Kaza yerinde ilk 5 dakika içinde uygulanacak etkili bir ilk yardım ile hayat kurtarmak ya da durumun kötüye gitmesi önlenebilir. İl Sağlık Müdürlüğü olarak 2018 yılında düzenlediğimiz Uygulamalı Temel İlk Yardım Eğitimleri ile ilimiz genelinde 662 katılımcı sayısına ulaşılmış ve sertifika verilmiştir. Bu sayı ile Elazığ Türkiye de ilk 10 arasında yer alarak bir başarıya daha imza atmıştır"dedi.

İlk yardım eğitimi talep eden tüm kurum, STK ve kişilere yönelik tamamen ücretsiz sertifikalı eğitim programı düzenlendiğine dikkat çeken Doç.Dr. Polat,"Katılımcılara Sağlık Bakanlığı tarafından belirtilen Temel İlk Yardım Uygulamaları kapsamında 13 temel konuda uygulamalı ve teorik eğitim verilmektedir. Eğitimlerimiz 2 gün devam etmektedir. 2 gün sonunda pratik ve teorik olarak düzenlenen sınavı başarı ile geçen katılımcılara 3 yıl geçerli sertifika verilmektedir. Katılımcılar belge geçerlilik süresi olan 3 yılın dolmasından itibaren 1 gün süren güncelleme ilkyardım eğitimi ile belge sürelerini 3 yıl daha uzatabilirler"ifadelerini kullandı.

Elazığ ilk yardım eğitiminde 662 kişiyle 9’uncu sırada yer aldı

Elazığ ilk yardım eğitiminde 662 kişiyle 9’uncu sırada yer aldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber