Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Mart 2015 - 17:23 Yorum: 0

Elazığ Su Ürünleri Ar-Ge Merkezi için çalışmalar devam ediyor

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünce yapımına başlanan Su Ürünleri Ar-Ge Merkezi için çalışmalar devam ediyor.Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu...

Elazığ Su Ürünleri Ar-Ge Merkezi için çalışmalar devam ediyor

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünce yapımına başlanan Su Ürünleri Ar-Ge Merkezi için çalışmalar devam ediyor.

Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Hakan Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  "Doğu ve Güneydoğu Anadolu İllerindeki Su Ürünleri Üretimini ve Verimliliğini Arttırma Projesi" kapsamında yapımına başlanan Su Ürünleri Ar-Ge Merkezi için tesviye çalışmalarının tamamlanarak, temel çalışmalarına başlandıklarını belirtti.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sundukları projenin kabul edilmesinin ardından, 720 bin lira bütçeyle Su Ürünleri Ar-Ge merkezi kurma çalışmalarına başladıklarını ifade eden Akgün, "Bunun 1 milyon lirayı bulması beklenmektedir. 3 ay içerisinde bitmesi planlanmakta ve bu sene nasip olursa ilk balığımızı üretmek kaydıyla gerek bilim dünyasına gerekse sektöre katkı sunmayı hedefliyoruz" dedi.

Keban, Karakaya ve Atatürk Baraj gölleriyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki diğer iç sularda su ürünleri üretimini, verimliliğini ve çeşitliliğini arttırmayı hedeflediklerini dile getiren Akgün, şöyle devam etti:

"Burada yaklaşık 3 milyon yavru balık üretip özellikle sorumluluk sahamızdaki göl ve göletlere aşılatmak kaydıyla bu bölgelerde yaşayan balıkçılarımızın sosyo ekonomik yapısının iyileştirilmesi hedeflenmektedir. Özellikle Fırat Nehri'nde ekonomik öneme haiz yayın balığı, şabut, yerli turna gibi balıkların kültüre alınması ve çoğaltılması çalışmaları bizim birinci önceliğimiz olacak. Bununla beraber önümüzdeki süreçte havyarı meşhur olan Mersin balığının üretilmesi ve çoğaltılması da planlanmaktadır. Aynı zamanda bakanlığımızdan müsaade almak kaydıyla karabalık dediğimiz balık türlerinin de üretilmesini ve çoğaltılmasını hedefliyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber