Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Aralık 2014 - 18:23 Yorum: 0

Elazığ Valiliği'nden "Yoksullukla Mücadele" projesi

Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Gülbasan: "Muhtarlar olarak, Elazığ'da yoksulluğun bitirilmesi için hayata geçirilecek Yoksullukla Mücadele projesine sahip çıkıyoruz"

Elazığ Valiliği'nden 'Yoksullukla Mücadele' projesi

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Murat Gülbasan, muhtarlar olarak, Elazığ'da yoksulluğun bitirilmesi için hayata geçirilecek Yoksullukla Mücadele projesine sahip çıktıklarını söyledi.

Gülbasan, düzenlediği basın toplantısında, Elazığ Valiliği'nin yaklaşık bir yıllık çalışmasının ardından ortaya koyduğu proje sayesinde, yoksul ailelere yardım eli uzatılabilmesi için yol haritası hazırlandığını belirtti.

Projenin son aşamaya geldiğini ifade eden Gülbasan, "Projede mahalle muhtarlarının olmadığını gördük ve Sayın Valimizden bizi de projeye dahil edilmelerini rica ettik. İsteğimize olumlu baktılar ve projeye dahil edildik. Muhtarlar olarak, Elazığ'da yoksulluğun bitirilmesi için hayata geçirilecek bu projeye sahip çıkıyoruz" dedi.

Gülbasan, çalışmalara Mart ayında başlanacağını anlatarak, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında imamlar, öğretmenler ve muhtarlardan oluşturulacak bin kişilik gönüllü grup sahaya inecek ve yoksul aileler tespit edecek ve bu bilgiler valiliğe ulaştırılacak. Kurulacak koordinasyon merkezi aracılığıyla tespit edilen ailelere, incelemelerin ardından yardım yapılacak. Ailelerin sağlık sorunları da dahil her türlü ihtiyaçları ile ilgilenilecek. Ailelerde çalışabilecek durumdu olan kişilere, İŞKUR aracılığı ile iş bulunması sağlanacak. Her yoksul ailenin bir danışmanı olacak ve onların sorunları ile ilgilenecek."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber