Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 21 Eylül 2017 - 16:58 Yorum: 0

Elazığ’da ’1. Ulusal Elektrik Enerjisi Dönüşüm Kongresi’ başladı

Fırat Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Elektrik Mühendisleri Odası'nın düzenlediği "1. Ulusal Elektrik Enerjisi Dönüşüm Kongresi" başladı.

Elazığ’da ’1. Ulusal Elektrik Enerjisi Dönüşüm Kongresi’ başladı

Fırat Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Elektrik Mühendisleri Odası'nın düzenlediği "1. Ulusal Elektrik Enerjisi Dönüşüm Kongresi" başladı.

Elektrik makineleri, güç elektroniği, güç sistemleri ve akıllı şebekeler konularında çalışan akademisyenler ile sektör firmalarda çalışan araştırmacıları bira araya getirmeyi amaçlayan kongrenin açılış toplantısı Fırat Üniversitesi Kaşgarlı Mahmud Konferans Salonu'nda yapıldı. Sürekli dönüşüm yaşayan bir dünyada yaşadıklarını belirten Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, "Bizim bu dönüşüme ayak uydurmamız lazım. Hayatımızın her alanında mutlaka dünyadaki gelişmeleri takip edip, çağa uygun olarak hayatımızı düzenlememiz lazım. Özellikle endüstriye bilimsel katkılarımızı vermemiz gerekiyor. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde yerimizi almayı hedefliyor ve her alanda bağımsız bir şekilde yaşamak istiyorsak, biz bilim adamlarına büyük görevler düşüyor. Fırat Üniversitesi yaklaşık 50 yıl önce eğitime ilk olarak mühendislik alanında başladı. Fırat Üniversitesi bu anlamda güçlü bir alt yapıya sahip. Temel mühendislikler başta olmak üzere tüm mühendisliklere hizmet verebilecek bir alt yapısı var" dedi.

Elektrik mühendisliği birim dallarının bilgi alışverişi konusunda iyi örgütlendiklerini aktaran 1. Ulusal Elektrik Enerjisi Dönüşümü Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Ertan, esas amaçlarının insanların birbirleriyle görüşerek farklı düşünceleri dinleyerek aralarında bir sinerji oluşturmaları ve birbirlerinden haberdar olmaları olduğunu söyledi. Ertan, "Türkiye eskisi gibi ufak bilim camiasının olduğu bir yer değil, neredeyse bütün şehirlerimizde üniversite var. Böylece birbirimizi tanımakta zorlanır hale geldik. Bu tür toplantılarla bir araya gelip fikirlerimizi paylaşıp, yeni fikirlerle ayrılmayı esas alıyoruz" şeklinde konuştu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ortaya koyduğu portallar üzerinden araştırmacıların birbirleriyle görüşme olanağının oluştuğunu dile getiren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özer, "Böyle bir zemin üzerinden insanların bir araya gelip fikirlerini ortaya koyması, iş birliği ve ortaklık noktasında çok daha kolay bir ortam oluşturulmasına olanak sağlıyor. Bu portallar ile beraber kişinin temel bir projeyle görüşmesi, bunun desteklenmesi ve hangi mekanizmanın daha uygun olduğunun belirlenmesi konusunda ciddi anlamda bir takım imkanlar sunulabiliyor" diye konuştu.

Kongrenin açılış toplantısına, konuşmacıların yanı sıra Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Önder, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Elazığ’da ’1. Ulusal Elektrik Enerjisi Dönüşüm Kongresi’ başladı

Elazığ’da ’1. Ulusal Elektrik Enerjisi Dönüşüm Kongresi’ başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber