Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Ekim 2016 - 12:58 Yorum: 0

Elazığ’da ’15 Temmuz Hainleri ve Milli Mücadele’ konulu konferans düzenlendi

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ'da, "15 Temmuz Hainleri ve Milli Mücadele" konulu konferans düzenlendi.

Elazığ’da ’15 Temmuz Hainleri ve Milli Mücadele’ konulu konferans düzenlendi

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ'da, "15 Temmuz Hainleri ve Milli Mücadele" konulu konferans düzenlendi.

Memur-Sen Elazığ İl Temsilciliği, Elazığ Eğitim ve Çevre Derneği (ELÇED) ve Elazığ Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen programda, Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu konferans verdi. Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgür, Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, ELÇED Başkanı Gürkan Öztürk ve davetliler katıldı. Program, Hafız Muhammed Sait Bahşi'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti okumasıyla başladı.

Müslümanların her zaman uyanık olması gerektiğini belirten ELÇED Başkanı Gürkan Öztürk, "Müslüman bir kez sokulduğu delikten bir daha sokulmamalıdır. Müslüman koyun gibi güdülmemeli, Allah'ın rızası ve peygamberin yolunda başka bir yol gütmemelidir. Ehli sünnetler Allah'ın çizgisinden çıkmadan hizmetine devam etmelidir" dedi.

15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak için bu programı düzenlediklerini dile getiren Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, "Bundan sonra inşallah Elazığ'daki tüm STK'lar olarak bu süreçte hem öğrencilerimize hem de toplumumuza bu tip programlar yaparak 15 Temmuz ruhunu unutturmayacağız" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişiminde önceliklerinin meydanlarda insanları sürekli bir şekilde diri tutmak olduğunu aktaran Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgür, "Allah'a şükür tüm ülke genelinde olduğu gibi şehrimizde bu başarıldı. Bugün farklı bir noktadayız. Bundan sonra 15 Temmuz Milli Mücadele ruhunu sürekli kılmak ve bu bilinçle diri bir şekilde ayakta durmamız gerekiyor" diye konuştu.

Program, Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun, 15 Temmuz Hainleri ve Milli Mücadele konusunda konferans vermesiyle sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber