Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 01 Haziran 2016 - 10:08 Yorum: 0

Elazığ’da Bağımlılıktan Korunma Semineri Düzenlendi

Elazığ'da gençlerin bağımlılıktan korunması için seminer düzenlendi.

Elazığ’da Bağımlılıktan Korunma Semineri Düzenlendi

Elazığ'da gençlerin bağımlılıktan korunması için seminer düzenlendi.

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Elazığ Şubesi tarafından, "Bağımlılığa Karşı Gençler" projesi kapsamında "Bağımlılıktan Korunma" semineri düzenlendi. Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen programa, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Elazığ Şube Başkanı Uzm. Dr. Veysel Yüzgeç, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatrisi Doç. Dr. Rabia Bilici ve davetliler katıldı.

Bağımlılığın dünyanın en önemli sosyal ve insani problemlerinden biri olduğunu dile getiren Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Elazığ Şube Başkanı Uzm. Dr. Veysel Yüzgeç, "Çok yakın bir arkadaşımızın, "Al bunu sana iyi gelir, kullan bir kerede ne çıkar" gibi sinsi ve masum cümleleriyle hayatımıza giren bağımlılık aklımızı, bedenimizi ve ruhumuzu ele geçirdikten sonra kolay kolay hayatımızdan gitmiyor" dedi.

Bağımlılık hakkında bilgi veren Psikiyatri Doç. Dr. Rabia Bilici, "Bağımlılık nesneye, kişiye, bir varlığa duyulan önlenemez istek ya da bir başka iradenin etkisi altında olmaktır. Bağımlılık dediğimizde sadece aklımıza sigara, alkol ve diğer maddeler gelmesin. Davranışsal olan, şans oyunları, alışveriş, aşırı spor, yemek yemede bağımlılıktır. Bağımlılığı anlamak için hayvan deneylerine bakılıyor. Hayvan deneyleri bize bu hastalığın doğası hakkında iyi fikirler veriyor" ifadelerini kullandı.

İnsanların kendisine keyif veren durumlarla karşılaştığında bir haz yaşadığını söyleyen Doç. Dr. Bilici, "Beyin, hazzın yaşandığı anı ve durumu kaydeder. Kişi madde kullandığında daha fazla dopamin salanımı olur ve keyif almaya başlar. Süreç içerisinde buna alışan beyin olan keyiflerden haz almamaya başlar. Bizim hastalarımızı çoğunlukla, "Maddeyi kullanıyorum ama sabah kalktığımda yorgun, bitkin ve enerjisizim, eskiden yaptığım şeylerden keyif almıyorum" derler. Halbuki birçoğu madde kullanımına daha enerjik ve eğlenceli hissetmek için başlamışlardı" diye konuştu.

Seminer Psikiyatri Doç. Dr. Rabia Bilici'nin katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber