Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 02 Eylül 2016 - 14:13 Yorum: 0

Elazığ’da ‘Ceza İnfaz Kurumları Ürün ve El Sanatları Fuarı’ açıldı

Elazığ'da, Ceza İnfaz Kurumları'nda bulunan hükümlü ve tutukların üretmiş olduğu ürünlerin tanıtım ve satışının yapılacağı "Ceza İnfaz Kurumları...

Elazığ’da ‘Ceza İnfaz Kurumları Ürün ve El Sanatları Fuarı’ açıldı

Elazığ'da, Ceza İnfaz Kurumları'nda bulunan hükümlü ve tutukların üretmiş olduğu ürünlerin tanıtım ve satışının yapılacağı "Ceza İnfaz Kurumları Ürün ve El Sanatları Fuarı" açıldı.

Elazığ'da Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu tarafından "Ceza İnfaz Kurumları Ürün ve El Sanatları Fuarı" açıldı. Elazığ'da 2'incisi düzenlenen fuarda, ceza ve infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerin üretmiş oldukları el emeği göz nuru ürünlerin sergisi ve satışı yapılacak. 27 ceza infaz kurumunun katıldığı fuar, düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti Milletvekili Ömer Serdar, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Türk milletinin asil bir millet olduğunu belirten Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, "Dünya üzerinde bir örneği yoktur. Bu kadar iç ve dış saldırıya maruz kalıpta birliğini ve beraberliğini muhafaza ederek en kritik anda dik durabilen ve mücadele edebilen başka bir millet yoktur. Bu kadar dayanması mümkün değil. 40 yıldır terörle mücadele ediyoruz. Çanakkale'yi geçemeyenler ve denize dökülen 7 düvel bu işin peşini bırakamadı. Şimdi terör örgütleriyle dünyayı, coğrafyamızı ve dünyayı dizayn etmeye çalışanlar terörle netice almaya çalışıyorlar" dedi.

Bir taraftan adalet sistemini işletirken diğer taraftan da ceza ve tevkif evlerinde hükümlü olarak kaderini yaşayan insanların sadece 4 duvar arasında cezasını çekmediklerini vurgulayan Uçar, "Amaç ıslah etmekse, AK Parti hükümetler döneminde hem fiziki koşullar hem de hak ve özgürlük noktasında standartlara baktığımızda çok büyük mesafeler aldık. Ama çok daha önemlisi bizim açık ceza evlerimiz, iş yurtlarımız birer açık fabrikaya ve üretim üssüne dönüştü. Şuanda Türkiye'de bir çok vatandaşımız bunun farkında değil. Şuan İş Yurtlarımız Türkiye'de üretime büyük bir katkı veriyor. Her geçen gün de bu potansiyelini geliştiriyor" diye konuştu.

Adalet Bakanlığı'nın bir taraftan olağan dışı süreci kendi görev alanı itibariyle yönetirken diğer taraftan bu gibi sosyal organizasyonları da ihmal etmediği ifade eden Vali Murat Zorluoğlu, "Rutini de uygulamaya devam ediyor. Geçen yıl ilkini gerçekleştirmiştik. Çok ilgi çekmişti. Elazığ'da gündem oluşturmuş ve çok konuşulmuştu. Bu sene 2'incisi yapılıyor. Aynı ilgiyi daha fazlasıyla göreceğine inanıyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu organizasyon gelenekselleşecek" şeklinde konuştu.

Anlayış olarak tutukluluğu hiçbir zaman sadece özgürlüğün kısıtlanacağı bir alan olarak düşünmediklerini aktaran AK Parti Elazığ Millet Vekili Ömer Serdar, "Aynı zamanda bunun bir ıslah ve topluma entegrasyon süreci olarak da baktık. Dolayısıyla bu konuda Ceza ve Tevkif Evleri de yapılan çalışmalar ve verilen meslek eğitimleri tutukluluk sonrasında da ara elemanlar oluşturmaktadır. Üretim sahasında büyük bir açığı da kapatmaktadır" dedi.

Medeniyetin hakim olduğu şehirde böyle bir fuar organizasyonunun ikincisinde bulunmaktan gurur duyduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığlıların geçen yıl olduğu gibi bu senede fuara gereken ilgiyi göstereceklerine inandığını söyledi.

Ceza infaz alanında son 15 yıldır gittikçe artan bir şekilde çağın gereklerine uygun kişileri topluma kazandırmaya yönelik kişilerin donanımlarını geliştiren bir yaklaşım ve anlayış ortaya konulduğunu belirten Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ise, şunları kaydetti:

"Kurumlarımızda ilköğretimden yüksek lisansa ve doktoraya kadar çok sayıda kişinin eğitim ve öğretimden yararlanması temin edilmektedir. Geçtiğimiz yıl bu sayı yaklaşık 47 bin olmuştur. Bir sebeple ceza infaz kurumlarına gelen hükümlü ve tutukluların suç işlemelerine neden olan psikososyal faktörleri tespit etmek, bunlara uygun bilimsel müdahalelerde bulunmak amacıyla uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanları tarafından çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda yapılan bireysel görüşme sayısı geçtiğimiz yıl itibariyle yaklaşık 315 bindir."

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.

Fuarın 8 Eylül" kadar açık kalacağı öğrenildi.

Elazığ’da ‘Ceza İnfaz Kurumları Ürün ve El Sanatları Fuarı’ açıldı

Elazığ’da ‘Ceza İnfaz Kurumları Ürün ve El Sanatları Fuarı’ açıldı

Elazığ’da ‘Ceza İnfaz Kurumları Ürün ve El Sanatları Fuarı’ açıldı

Elazığ’da ‘Ceza İnfaz Kurumları Ürün ve El Sanatları Fuarı’ açıldı

Elazığ’da ‘Ceza İnfaz Kurumları Ürün ve El Sanatları Fuarı’ açıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber