Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 20 Nisan 2018 - 16:58 Yorum: 0

Elazığ’da "Çocukluğumuzun oyuncakları” sergisi

Elazığ'da geleneksel oyunlarda kullanılan oyuncakların yer aldığı sergi açıldı.

Elazığ’da 'Çocukluğumuzun oyuncakları” sergisi

Elazığ'da geleneksel oyunlarda kullanılan oyuncakların yer aldığı sergi açıldı.

Elazığ Belediyesi ve Goncalar Solmasın Derneği tarafından "Çocukluğumuzun oyuncakları" sergisi Kültür Parkta açıldı. Geleneksel oyunlarda kullanılan oyuncakların yer aldığı sergide çocuklar geleneksel oyunlarla buluştu.

Çocuklarla birlikte olduklarını belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Bu coşku ayrıca bir keyif ve mutluluk veriyor. Bununla istedik ki çocuklarımız bilgisayarların başından kalksın, akıllı telefonları bir kenara bıraksın, doğayla, tabiatla ve geleneksel oyunlarımızla birlikte olsun. Bizim geleneksel oyunlarımız çocuklarımızı hareket ettiriyor. Onların doğa ile iç içe olmasına vesile oluyor. Hem spor yapıyorlar hem de oyun oynuyorlar. Burayı bir örnek olsun diye açtık. Bütün parklarımızda ve değişik yerlerde bu oyunları kuruyoruz oraya çocuklarımızı davet ediyoruz. Çocuklarımız orada doğayla, tabiatla, geleneksel oyunlarımızla ve oyuncaklarımızla birlikte oluyorlar. Dolayısıyla o hantal yapılarından kurtulmuş oluyorlar"dedi.

Çocuklarıma zaman ayrılmadığı takdirde kendilerinden ayrılacağını ifade eden Dernek Başkanı Hacı Ormanoğlu, "En değerli varlığımız, umudumuz, geleceğimiz, çocuklarımız için ne yapsak azdır. Sizi 30-40 yıl öncesine götürüyoruz. Çocukluğumuz sokakta geçti. Biz çocukluğumuzda sokakta oyun oynayarak büyüdük ve mutluyduk. Yeri geldiğine düştük, koştuk, oynadık, yorulduk ama mutluyduk. O şeyi size yaşatmak istedik. Goncalar derneğini 2006 yılında kurduk. 23 bin çocuğa ulaştık" diye konuştu.

Çocukların teknolojinin bağımlılığı altında olduğuna dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk ise onların geleneksel oyunlara yönlendirilmesinin iyi olacağını kaydetti.

Öte yandan, geleneksel oyunları gören çocuklar, mutluluklarını dile getirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber