Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Ekim 2016 - 12:08 Yorum: 0

Elazığ’da emzirme haftası etkinliği

Elazığ'da emzirme haftası kapsamında stant kurularak anne adayları ve annelerin bilgilendirileceği belirtildi.

Elazığ’da emzirme haftası etkinliği

Elazığ'da emzirme haftası kapsamında stant kurularak anne adayları ve annelerin bilgilendirileceği belirtildi.

1-7 Ekim emzirme haftası kapsamında anneleri bilgilendirmek için Medical Park Elazığ Hastanesi çocuk polikliniği girişine stant açıldı. Stant alanında annelere, emzirme kılavuzu ve magnetler dağıtılırken, uzman doktorlar tarafından annelere ve anne adaylarına doğru emzirme teknikleriyle ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu. Çocuk hekimleri olarak anne sütünün ilk tercih olması gerektiğini vurgulayan Medical Park Elazığ Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hatalıkları Uzmanı Dr. Salih Necmi Necmioğlu, "Doğumdan itibaren 2 saat sonra anne sütünün emzirilmeye başlanmasını tavsiye ediyoruz. Kesinlik mamaya heves edilmemesi gerekiyor. Bizim yöremizde çevrenin baskısı ve çocuğun ağlamasıyla ek mamaya gidiliyor. Çocuk doymadı, yetmiyor ve kilo almadı diye hemen ek mamaya başlanıyor. Onun için mümkün olduğu kadar 6 ay içinde anne sütünün alınmasını tavsiye ediyoruz. Çocuk emdikçe anne sütü gelecek. Anne sütü steril ve her an hazır" dedi.

Emzirme haftasında annelere emzirmeyle ilgili eğitimler verdiklerini ifade eden hemşire Akgül Eraslan ise, bu eğitimlerin emzirme odasında deneyimli ve emzirme hemşireleri tarafından verildiğini söyledi. Eraslan, "Eğitimimizin içeriği, özellikle annelerin ilk 6 ayda anne sütünün anne ve bebek için faydaları anlatılıyor. Aynı zamanda çalışan annelerimizin bebeği emzireceği süreçte sütü nasıl sağması gerektiğini ve saklaması gerektiği hakkında bilgi veriliyor. Doğru emzirme pozisyonları, bebeğin memeye daha iyi nasıl tutturulması ve emzirdikten sonra bebeğin gazının nasıl çıkarılması gerektiği hakkında da eğitimler veriyoruz" diye konuştu.

Anne sütünün anne için de çok yararlı olduğunu aktaran Uzman Dr. İlkay Evrim Özden, bu durumun annenin doğumda aldığı kiloların bir kısmını vermesini kolaylaştırdığını söyledi. Özden, "Anne sütü ile anne ve bebek arasında olumlu ilişki kurulur. Annenin doğum öncesi kilosu erken ve zamanında düşer. Anneyi rahim ağzı kanseri olmakla beraber bir çok hastalıktan korur. Her gün değişik gıdalar alan annenin bebeğinde bu değişik gıdaları küçük dönemde almış olur. Anne sütü alan bebeklerin anneye faydalarından birisi ise onların ruhsal gelişimini olumlu yönde etkilemesidir. Bebeğini büyümesine katkıda bulunduğu için kendini mutlu ve huzurlu hisseder. Anne sütünü artırmanın en önemli yöntemi bol su içmektir. Kalorili ürünler yiyerek artırılmaz" şeklinde konuştu.

Elazığ’da emzirme haftası etkinliği

Elazığ’da emzirme haftası etkinliği

Elazığ’da emzirme haftası etkinliği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber