Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Ekim 2014 - 19:08 Yorum: 0

Elazığ'da Erasmus öğrencisi vefat etti

Romanya'dan Erasmus kapsamında Fırat Üniversitesine gelen Erika Adel Laczko, rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

Elazığ'da Erasmus öğrencisi vefat etti

ELAZIĞ (AA) - Romanya'dan Erasmus (öğrenci değişim programı) ile Fırat Üniversitesine (FÜ) gelen Erika Adel Laczko (21), rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Erasmus programı ile 15 Eylül'de FÜ Halkla İlişkiler bölümünde eğitim görmek için Romanya'dan gelen Laczko, 19 Ekim'de spor yaptığı alanda fenalaşması üzerine Fırat Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Laczko, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Otopsi için Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna getirilen Laczko'nun cesedi, işlemlerin ardından bugün F.Ü. yetkilileri, öğretim görevlileri ve arkadaşları tarafından alınarak ülkesine gönderildi.

Morg önünde basın mensuplarına açıklama yapan F.Ü. Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr Ahmet Şaşmaz, Laczko'nun ölümü ve sonrasında yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Laczko'nun, pazar günü spor yaparken beklenmedik şekilde fenalaşması üzerine hastaneye kaldırıldığını ve müdahalelere rağmen kurtarılamadığını belirten Şaşmaz, ''Şimdiye kadar 2000 yılından bu yana 13-14 yıl içerisinde Erasmus programı kapsamında Türkiye'de vefat eden ilk öğrenci'' diye konuştu.

Otopsi için çok sayıda örnek alındığını ifade eden Şaşmaz, kesin ölüm sonucunun ancak örneklere dayanarak söylenebileceğini, ailesi ve kamuoyuyla da o zaman paylaşılacağını aktardı.

Olay gününü anlatan Şaşmaz, şunları kaydetti:

''Çarşıda mercimek çorbası içmiş, eve gelmişler. Eve geldikten sonra kıyafetlerini değiştirip spor yapmak için bizim çim sahanın çevresinde bir tur atmış. Erika, demiş ki 'ben kendimi iyi hissetmiyorum banklara oturmak istiyorum' daha sonra yanındaki arkadaşı devam etmiş. Erika'nın çok kötü durumda olmadığını bildiği için ikinci turda geldiğinde Romen arkadaşımız yanına oturmuş. Erika, kalkıp 3-4 metrelik mesafeden gelip Marius'un yanına banka oturduktan sonra arkadaşının omzuna kafasını koymuş. Bir anda fenalaşmış, kısa süre içerisinde ambulans geldiğinde yaşadığına dair hiçbir belirti gözlemlenmemiş.''

Şaşmaz, hukuki süreçten dolayı bir süre beklemek zorunda kaldıklarını söyleyerek, ''Tüm aşamaları geçtik. Bugün uçakla 22.30'da İstanbul'a, yarın 07.50'de Bükreşe gideceğiz'' ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber