Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 27 Haziran 2016 - 03:23 Yorum: 0

Elazığ’da Halaylı, Çiftetellili Sahur

Elazığ'da bir araya gelen vatandaşlar sahuru halay çekip, çiftetelli oynayarak uğurladı.

Elazığ’da Halaylı, Çiftetellili Sahur

Elazığ'da bir araya gelen vatandaşlar sahuru halay çekip, çiftetelli oynayarak uğurladı.

Ramazan ayına Çaydaçıra oynayarak giren Elazığlılar, Ramazanı halay ve çiftetelli oynayarak uğurladı. Elazığ Folklor Turizm Derneği(EFTUD) ve Musiki Konservatuarı Folklor Derneği'nin(EMK HOYDER) düzenlendiği etkinliğe 7'den 70" yaklaşık 200 kişi katıldı. Öğretmenevi önünde bir araya gelen Elazığlılar, davul klarnet eşliğinde halay çekip çiftetelli oynadı. Halay kuyruğu oluşturan vatandaşlar renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliği izlemeye gelen çok sayıda vatandaş ise telefonlarıyla halayı görüntüledi.

Elazığ'da sahur etkinliklerinin Çaydaçırayla başlayıp halay ile bittiğini belirten EMK HOYDER Başkanı Çetin Çelik "Bizlerde bugün geniş bir katılımla Ramazanımızı uğurluyoruz. Bayrama hoş geldin diyoruz. Bütün ülkeye barış getirmesini temenni ediyoruz" dedi.

Sahur halayını daha öncede gerçekleştirdiklerini ifade eden EFTUD Başkanı Bünyamin Eroğlu ise"Üniversite ve Yeni Mahallerinde 3 defa daha sahur halayını yaptık. Vatandaşın ilgisini görünce sevindik. İnşallah seneye büyük bir rakam ve daha uzun bir ekiple bu kültürün yaşanması adına sahur halayını yaparız. Hele de bu günlerde memleketimizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu günlerde böyle bir sahur halayını yapmak hakikaten önemli" diye konuştu.

Kültürel birleşme adına güzel bir gün yaşandığını ifade eden vatandaşlarda, Kent ve Ülke açısından güzel bir etkinlik olduğu dile getirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber