Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Kasım 2016 - 16:24 Yorum: 0

Elazığ’da Öğretmenler Günü kutlandı

Elazığ'da 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Elazığ’da Öğretmenler Günü kutlandı

Elazığ'da 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da kutlandı. Kutlama programı, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Daha sonra Atatürk Anadolu Lisesi'nin Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlediği programa geçildi. Programa, Vali Murat Zorluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programda bir öğretmenin anısını anlatan Vali Murat Zorluoğlu, birçok öğretmenin çocukların hayatına çok önemli dokunuşları olduğunu söyledi. Bu tarz öğretmenlerin artması gerektiğini ifade ede Zorluoğlu, "Öğretmenlik mesleği başka hiçbir meslekle kıyaslanamayacak kadar bir fedakarlık mesleğidir. Çok farklı duyguları yaşıyorum. İlimizde de çok örneklerini gördüm. Çok özveri ile çalışan başaralı öğretmenlerim ve idarecilerim var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Öğretmenliğin insanlık tarihinin maddi ölçütü olmayan en kutsal meslek olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş "Her işi bilin, yapan bilgi deposu öğretmen profili artık yerini öğrencilerine doğru bilgi kaynaklarına ulaşmayı ve bu bilgiyi nerelerde kullanacağını öğreten yol gösterici profiline bırakmıştır. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir" diye konuştu.

Program şiirlerin okunması, stajyer öğretmenlerin yemin etmesi, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesini verilmesi ve çeşitli gösterilerin yapılması ile sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber