Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Mart 2017 - 11:28 Yorum: 0

Elazığ’da ’Okul -Cami Bütünleşme’ projesi hayata geçirildi

Elazığ'da, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından, "Okul-Cami Bütünleşmesi" projesi hayata geçirildi.

Elazığ’da ’Okul -Cami Bütünleşme’ projesi hayata geçirildi

Elazığ'da, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından, "Okul-Cami Bütünleşmesi" projesi hayata geçirildi.

Elazığ'da faaliyete geçen "Okul-Cami Bütünleşmesi" projesi ile birlikte ortaokul ve orta öğretim öğrencilerine din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri uygulamalı olarak öğretilmeye başlandı. İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, projeyle ilgili bilgi verdi.

Okul -Cami Bütünleşme projesinin alt yapısının Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldığını aktaran İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, "Okul-Cami Bütünleşmesi projesi ile öğrencilerimiz din kültürü ve ahlak bilgisi derslerini uygulamalı olarak camide öğrenecek. Öğrencilerimiz projemizle birlikte camilerde imamlarla tanışıp, uygulamalı olarak eğitim alacak. Her dönem bu şeklide eğitim verildiği zaman bir öğrenci liseden mezun olana kadar yaklaşık 20 defa camiye gitmiş olacak" dedi.

Okul-Cami Bütünleşmesi projesi sonucunda öğrencilerin bağımlılıklara karşıda korunacağını dile getiren Sarıkaya, "Biz bu projemizle çocuklarımızın manevi dünyalarına da girmek istiyoruz. Bu şekilde her bir öğrencimiz okulundan mezun olduktan sonra cami ve imamın ne olduğunu, dini bilgileri teorik değil de uygulamalı olarak öğrenmiş olacak" diye kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber