Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ağustos 2016 - 12:18 Yorum: 0

Elazığ’da okul müdürlerine seminer

Elazığ'da okul müdürlerine yönelik "Eğitim Yönetiminde Liderlik" semineri başladı.

Elazığ’da okul müdürlerine seminer

Elazığ'da okul müdürlerine yönelik "Eğitim Yönetiminde Liderlik" semineri başladı.

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi tarafından hazırlanan ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Eğitim Yönetimde Liderlik" semineri başladı. 165 okul müdürüne verilecek olan seminer 5 gün boyunca devam edecek. Seminerlerde, kurum yöneticilerinin yönetim, yönetişim anlayışına geçişlerini hızlandırmak, çağın koşullarına uygun yönetici anlayışını geliştirmek ve vizyonel liderliği sağlamak gibi farklı konular ele alınacak.

Öğretmenevinde düzenlenen seminere, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Yönetici Atama Şube Müdürü Ferhat Emre, Çevik Şirket Danışmalık ve Eğitim Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mahmut Naci Çuhacı, Bahadır Başkonak ve okul müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, "Buna sadece proje açısından bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü çok farklı olarak ortaya koyduğumuz bir projedir. Müdürlüğümüz ARGE birimi tarafından hazırlanan ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından maddi destekle desteklenmiş olan "Eğitim Yönetiminde Liderlik" konulu etkinlik için beraberiz. Amacı, okul kurum yöneticilerimizin yönetim anlayışından yönetişim anlayışına geçişlerini hızlandırmak, çağın koşullarına uygun yönetici anlayışını geliştirmek ve vizyonel liderliği sağlamaktır. Aynı zamanda liderlik eğitim programında 5 gün boyunca insan kaynakları yönetimi, kurum kültürü, protokol kuralları, liderlik türleri, iletişim, çatışma, stres yönetimi, örgütsel motivasyon, iş görenlerin iş doyumlarını artırma ve özellikle yönetişim konularında seminer verilecek" dedi.

Yönetsel etkinliklerin ve örgütsel amaçların gerçekleşmesinde kurum liderinin etkisinden bahseden Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Yönetici Atama Şube Müdürü Ferhat Emre ise, "Bu projeyle amacımız yöneticilerimizin bu konudaki farkındalıklarını artırmak ve bilimsel verilerin ışığında modern bir yöneticinin sahip olması gereken özelikleri kazanması yönünde bir katkı sağlamaktır. Başarılı eğitim kurumlarının 2 özelliği var. Bunlardan birisi öğretme yeterliliği diğeri ise kurum kültürüdür. Seminer boyunca vereceğimiz konulardan biri de kurum kültürü olacak. Yine başarılı finans kaynaklarının yönetici özelliklerine baktığımız zaman o insanların yüzde 15 teknik bilgiye sahipken yüzde 85 oranında iletişim becerilerinin iyi olan insanlardan oluştuğunu görmekteyiz" diye konuştu.

Elazığ’da okul müdürlerine seminer

Elazığ’da okul müdürlerine seminer

Elazığ’da okul müdürlerine seminer

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber