Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 29 Mart 2015 - 16:38 Yorum: 0

Elazığ'da sulama işçilerinin açlık grevi

İşçiler 6. gününde açlık grevini sonlandırdı

Elazığ'da sulama işçilerinin açlık grevi

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da, Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğünde işe başlatılmadıkları için mağdur edildikleri iddiasıyla açlık grevine giden işçiler, eylemi sonlandırdı.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Nusret Çoban ve beraberindeki partililer, İcadiye Mahallesi Şehitlik karşısında bulunan bir ofiste eylemlerini sürdüren işçileri ziyarete etti. 

 Ziyaretin ardından işçiler adına açıklama yapan Süleyman Tanış, grevin 6. gününde Çoban ve AK Parti heyetinin kendilerini ziyaret ettikleri için memnun olduklarını dile getirdi.

Heyetin, talepleri ile ilgili çalışma yapacaklarını söylediğini aktaran Tanış, şunları kaydetti:

"Bir ay içerisinde bu işlerin çözüleceğinin sözünü verdiler. İl başkanımıza çok teşekkür ederim. Biz ona güveniyoruz. Bu işi çözeceklerini de biliyoruz. Artık bu işi bitireceklerinin sözünü aldık. Bu saatten sonra arkadaşlarımla başkanımızın sözüne itimat ettiğimiz için açlık grevine son veriyoruz."

2010 yılında Eyüpbağları Sulama Birliği'nin tasfiye kurulu tarafından feshedilmesinin ardından kadrolarının DSİ'ye devredildiğini ancak müdürlüğün hem tasfiye kurulu hem de Elazığ Valiliğinin verdiği kararı uygulamayarak, kendilerini 5 yıldır işe başlatmadığını iddia eden 26 işçi 6 gün önce açlık grevine başlamıştı.   

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber