Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Kasım 2016 - 17:08 Yorum: 0

Elazığ’da tavuk yetiştiricisi kursiyerine sertifikaları verildi

Fırat Üniversitesi Çiftçi Eğitim Merkezinde "Etlik Piliç (Broiler) Yetiştiriciliği ve Beslenmesi" eğitimine katılan tavuk yetiştiricisi kursiyerlere sertifikaları...

Elazığ’da tavuk yetiştiricisi kursiyerine sertifikaları verildi

Fırat Üniversitesi Çiftçi Eğitim Merkezinde "Etlik Piliç (Broiler) Yetiştiriciliği ve Beslenmesi" eğitimine katılan tavuk yetiştiricisi kursiyerlere sertifikaları verildi.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından Tarımsal Eğitim Projesi kapsamında finanse edilen, Fırat Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü DAP Çiftçi Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen eğitime katılan tavuk yetiştiricisi kursiyerlere sertifikaları verildi. Fırat Üniversitesi Çiftçi Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan sertifika töreninde konuşan TAHAM Müdürü Prof. Dr. Necmi Özdemir, Fırat Üniversitesi ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında düzenlenen protokol kapsamında Çiftçi Eğitim Merkezi'nde 2016 yılı Aralık sonuna kadar 9 eğitim programının düzenleneceğini ve bunlardan 4 tanesini tamamladıklarını söyledi. Daha önce üç eğitim programı yaptıklarını belirten Prof. Dr. Özdemir, "Besi Sığırı Yetiştiriciliği ve Beslenmesi, Çiğ Sütün Kalitesi ve Değerlendirme Şekilleri, Silajın Önemi ve İyi Bir Silaj Yapımı eğitimi ve bugün de Etlik Piliç (Broiler) Yetiştiriciliği ve Beslenmesi eğitimlerini tamamlayarak, bu eğitimlere katılan kursiyerlere sertifikalarını verdik. Önümüzdeki günlerde, veteriner hekimlere yönelik olarak "İneklerde Meme Sağlığı ve Mastitiste Koruma Kontrol" kursu düzenleyeceğiz. Bunun yanında Aralık ayında son bulacak şekilde üreticilerimize yönelik olarak "Hayvan Yetiştiriciliğinde Örgütlenme", Hayvancılık Desteklemeleri", "Buzağı Enfeksiyonları ve İshalleri" ile "Ülkemizde Yaygın Görülen Koyun-Keçi Hastalıkları ve Aşılamaları" konularında eğitimler düzenlenecektir. Bu eğitimlerin kursiyerlerimiz için çok faydalı olacağı kanaatindeyim. Bölge hayvancılığına ve çiftçilerimize hizmetlerimiz Fırat Üniversitesi TAHAM olarak artarak devam edecektir" dedi.

Konuşmaların ardından eğitim programlarına katılan tavuk yetiştiricisi kursiyerlere sertifikaları verildi.

Elazığ’da tavuk yetiştiricisi kursiyerine sertifikaları verildi

Elazığ’da tavuk yetiştiricisi kursiyerine sertifikaları verildi

Elazığ’da tavuk yetiştiricisi kursiyerine sertifikaları verildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber