Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 28 Ağustos 2014 - 23:08 Yorum: 0

Elazığ'da TEOG yerleştirme sonuçlarına tepki

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da bir grup, Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavı yerleştirme sonuçlarına tepki gösterdi.Elazığ Öğretmenevi'nin önünde toplanan gruptakiler, yerleştirme...

Elazığ'da TEOG yerleştirme sonuçlarına tepki

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da bir grup, Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavı yerleştirme sonuçlarına tepki gösterdi.

Elazığ Öğretmenevi'nin önünde toplanan gruptakiler, yerleştirme sonuçlarını protesto etti.

"Öğrenci öğrenci olalı böyle zulüm görmedi", "sistemde hata var, öğrencinin suçu ne" yazılı pankartlar açan gruptakiler, bir süre, üzerinde "öğrenci servisi, TEOG tur" yazılı bir el arabasına oturttukları öğrenciyi alanda gezdirdi.

Grup adına basın açıklaması yapan velilerden Mehmet Şerif Arıca, TEOG sonuçlarına göre birçok öğrencinin yanlış tercih veya puanlarının düşüklüğü nedeniyle ikametlerinden uzaktaki okullara yerleştirildiklerini ifade ederek, bunun sonucunda hem öğrencilerin hem de velilerin büyük problem yaşadıklarını söyledi.

Arıca, öğrencilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Çözüm yollarını bulunuz. Tüm öğrencilerin puanları ellerinizde. Öğrenci yanlış tercih yapmanın kurbanı olmamalıdır veya kurbanı etmemelisiniz. Yeniden bir puanlama sistemi yaparsınız ve bu öğrencileri en yakın okullarına, adı üzerinde adrese dayalı öğrenci kayıt sistemine göre, yerleştirirsiniz. Abdullahpaşa'da oturan birini Karşıyaka'ya, Maden'e veya Diyarbakır'a göndermekte mantık aramak mümkün değildir."

Öğrencilerden Özlem Cansu Yılmaz da TEOG yerleştirme sonuçlarıyla mağdur edildiğini savunarak, "Bir senedir çalıştım, emeklerimin hiçbir karşılığı gelmedi. Yerleştirildiğim okul Karşıyaka'da, ben Abdullahpaşa'da oturuyorum. Puanım 376, Karşıyaka Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin puanı 121. Bu hak mı? Bu hiçbir şekilde hak olamaz. Buradan Bakanlığa sesleniyorum, bunun gereğinin yapılmasını arz ediyorum" diye konuştu.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber