Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Ağustos 2016 - 16:08 Yorum: 0

Elazığ’da ‘teröre lanet yürüyüşü’ düzenlendi

Elazığ'da cuma namazı sonrası bir araya gelen binlerce vatandaş, "teröre lanet" yürüyüşü düzenledi.

Elazığ’da ‘teröre lanet yürüyüşü’ düzenlendi

Elazığ'da cuma namazı sonrası bir araya gelen binlerce vatandaş, "teröre lanet" yürüyüşü düzenledi.

Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen ve 3 polisin şehit düştüğü, aralarında sivillerin de bulunduğu 217 kişinin yaralandığı terör saldırısı nedeniyle "teröre lanet" yürüyüşü düzenlendi. Cuma namazı sonrası düzenlenen yürüyüşe 7'den 70'e binlerce Elazığlı katıldı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile sloganlar atarak Ahmet Aytar Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe vatandaşların yanı sıra Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti milletvekilleri Tahir Öztürk ve Ejder Açıkkapı, Garnizon ve 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Elazığ'da PKK terör örgütü tarafından menfur bir bombalı saldırı meydana geldiğini belirten Vali Murat Zorluoğlu, "Bu saldırı neticesinde Emniyet Müdürlüğümüzde 3 polis kardeşimiz şehit oldu, 217 vatandaşımız da yaralandı. Bugün şehitlerimizi memleketlerine defnedilmek üzere uğurladık. Yaralı kardeşlerimizin çok şükür durumları iyi. 5 tane farklı hastanemizde kalan yaralı sayımız 80'nin üstündedir. Bunların içinde TIR şoförü olan kardeşimizin durumu kritiktir" dedi.

"Vatanı böldürmeyeceğiz"

Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan saldırıda 3 polisin şehit olduğunu ifade eden Milletvekili Tahir Öztürk ise, saldırıların Elazığ'ı yıldırmayacağını söyledi.

Elazığ'ın dün devletine sahip çıkan bir millet ve şehir olduğunu gösterdiğini belirten Milletvekili Ejder Açıkapı, teröristler bomba patlatsa bile vatanı onlara böldürtmeyeceklerini ifade etti.

"O örgütleri yine yeneceğiz"

Türkiye'nin zorluklarla karşı karşıya olduğunu vurgulayan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ise, "Türkiye aynı anda 3 ayrı örgüte karşı mücadele vermektedir. Bu mücadelenin ortaya çıkardığı bir takım sıkıntılar vardır. Ama biz o örgütleri yendik, yine yeneceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin bileğini 15 Temmuz'da bükmek isteyenlerin olduğunu aktaran Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da, dün Elazığ'ın bileğini bükmek isteyenlerin yok olacağını dile getirdi.

Kalabalık, konuşmaların ardından terör örgütü aleyhine sloganlar atarak dağıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber