Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 26 Ağustos 2016 - 14:18 Yorum: 0

Elektrik akımına kapılan 30 şahin tedavi edildi

Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, Ordu'da 2016 yılı içerisinde yaralanan ya da bilinçsizce avlanmasına çalışılırken...

Elektrik akımına kapılan 30 şahin tedavi edildi

Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, Ordu'da 2016 yılı içerisinde yaralanan ya da bilinçsizce avlanmasına çalışılırken yaralanan 129 yaban hayvanının tedavi edildiğini belirtti.

Kılınçer, 2016 yılı içerisinde en çok yaralı şahin tedavisi yapıldığını, onu karacaların takip ettiğini belirtti. Doğada çeşitli sebeplerle yaralı halde bulunan veya bizzat vatandaşlar tarafından getirilen 25 martının rehabilitasyon merkezinde tedavi edildiğini ve doğaya bırakıldığını kaydeden Kılınçer, Ordu yaban hayatında en çok karacaların bulunduğunu ancak bilinçsiz vatandaşlar ya da diğer yabani hayvanlar tarafından karacalara yönelik birçok saldırı olduğunu hatırlattı. Kılınçer, vatandaşların karacaları av hayvanı yerine doğanın bir parçası olarak görmesi gerektiğine dikkat çekti.

30 şahin elektrik akımına kapıldı

Kılınçer, "Ordu'da Ocak ayından bu yana Ağustos ayına kadar olan sürede 30 yaralı şahin tedavi yapıldı. Şahinler genellikle yüksek gerilim hatlarında elektrik akımına kapılmaları sonucu yaralanıyor. Ayrıca 25 martı, 28 karaca, 12 adet güvercin, 5 adet puhu kuşu, 5 adet faremsi yediuyur, 4 baykuş, 3 adet atmaca, 2 adet balaban, 2 serçe, 2 alaca sansar, 1'er adet balıkçıl, doğan, incir kuşu, golibice, mezgeldek, karabatak, saz horozu, yaban domuzu, K. Kırlangıç, çakal ve kaplumbağa tedavisi yapıldı. Tedavisi yapılan bu hayvanlar doğaya salındı" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber