Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 30 Kasım 2017 - 11:23 Yorum: 0

Elektrik dağıtım şirketlerinden yeni Ar-Ge projesi

Ege Bölgesinde elektik dağıtım hizmeti veren şirketler, Türkiye'nin ilk yerli trafo alarm sistemini kurarak diğer dağıtım şirketlerine de örnek olacak...

Elektrik dağıtım şirketlerinden yeni Ar-Ge projesi

Ege Bölgesinde elektik dağıtım hizmeti veren şirketler, Türkiye'nin ilk yerli trafo alarm sistemini kurarak diğer dağıtım şirketlerine de örnek olacak bir projeye imza atacak.

GDZ ve ADM Elektrik Dağıtım Teknolojik Yatırımlar Müdürlüğü, Türkiye'nin ilk yerli trafo alarm sistemini kurarak diğer dağıtım şirketlerine de örnek olacak bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Sürdürülen Ar-Ge çalışmaları kapsamında, transformatör çeşitleri ve dünyada kullanılmakta olan mevcut trafo hırsız alarm sistemleri incelendi. Bu sistemlerin en iyi özellikleri bir araya getirilerek ilk yerli tasarımın yapılması için çalışmalar başladı.

Türkiye'de ilk yerli üretimin gerçekleştirilmesinin ardından proje; 2018 yılı içerisinde pilot uygulamaya geçirilecek. Pilot uygulama için trafo hırsızlığının yoğun yaşandığı tarımsal sulama aboneliklerinin olduğu bölgeler tercih edilecek. Projeyle özellikle kırsal bölgelerde mevsimsel olarak kullanılan trafolar, hırsızlığa karşı koruma altına alınacak.

GDZ ve ADM Elektrik Dağıtım Teknolojik Yatırımlar Müdürü Gökhan Batar, projenin önemini vurgulayarak, "Trafolarda meydana gelen hırsızlık olayları tüm bölgelerde olduğu gibi bizim bölgemizde de başlıca sorunlardan birisiydi. Bu nedenle özellikle bu alanla ilgili çalışma yapma gereksinimi duyduk. Konvansiyonel alarm sistemleri açık alanlarda bulunan trafolara uyarlanamamakta, uyarlansa dahi pahalı ve işletme maliyetlerini yükseltmektedir. Bu durum alınan tedbirler her ne kadar kapsamlı olursa olsun trafoları korunmasız hale getirmektedir. Proje kapsamında tüm trafo sistemlerine uyacak şekilde en uygun koruma yöntemini belirleyerek, yöntemin tasarım ve prototip çalışmasıni gerçekleştireceğiz" dedi.

Prototipin hazırlanıp saha uygulaması ile performansını gözlemledikten sonra yerli malı üretimi gerçekleştirip yaşanan hırsızlıkların önüne geçeceklerini ifade eden Gökhan Batar, "Tamamen yerli imkanlarla tasarlanmış ve tüm dağıtım firmalarının da kullanabileceği bir alarm sistemi için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yürüttüğümüz her Ar-Ge projesi ile hizmet kalitimezi yükseltmeyi, müşteri memnuniyetini en üst düzeye taşımayı ve milli ekonomiye katkı sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber