Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 10 Mart 2015 - 15:58 Yorum: 0

Elektrik israfında kadını rolü

DİYARBAKIR (AA) - Dicle Elektrik Dağtım A.Ş (DEDAŞ), değeri yaklaşık 2.7 milyar lira olan 8 milyar kilovat saat elektrik israfına çözüm bulmaya çalışıyor. DEDAŞ'tan yapılan yazılı...

Elektrik israfında kadını rolü

DİYARBAKIR (AA) - Dicle Elektrik Dağtım A.Ş (DEDAŞ), değeri yaklaşık 2.7 milyar lira olan 8 milyar kilovat saat elektrik israfına çözüm bulmaya çalışıyor. 

DEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, dağıtım hizmeti verilen Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta yıllık elektrik israfının değerinin yaklaşık 2.7 milyar liraya denk geldiği kaydedildi.

Tüm Tüketicileri Koruma Derneği’nin (TTKD) Başkanı Mehmet Barak'ın görüşlerine yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

"Özellikle konutlarda elektrik enerjisinin israf edilmesinin önüne kadınlar geçebilir. Bu anlamda kadınlara önemli görevler ve sorumluluklar düşmektedir. Bunun için öncelikle kadınların bilinçlendirilmeleri gerekiyor. İsrafa karşı bilinçlenen kadınların yaşadığı evlerde, ne elektrik enerjisinin, ne suyun, ne de ekmeğin israf edilmeyeceğine inanıyorum." 

"İsraf etmenin, bedel ödenmediği zaman çok daha ciddi boyutlara ulaşabiliyor. Güneydoğu coğrafyasında özellikle de su ve elektrik kaynaklarına dönük israfın inanılmaz boyutlara ulaştı. İsraf edildiği için burada bir hanede tüketilen elektriğin, İstanbul’da 3 hanede kullanılıyor. İsraf edilen elektrik enerjisinde bir bedel ödenmediği için kış aylarında, gereğinden fazla ısıtıcı kullanılarak yaz aylarında ise gereğinden fazla sulama yapılarak tüketiliyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber