Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Mart 2015 - 14:18 Yorum: 0

Elektrik kesintileri

Bartın'ın Amasra ilçesinde TTK'ya ait maden ocağında üretim durdu, işçiler tahliye edilmeye başlandı- Genel Maden İşçileri Sendikası Amasra Şube Başkanı Arslan:- "Ocak içerisinde metan gazı birikme riskine karşı eksi 200 ve 350 kodunda bulunan 200 işçinin

Elektrik kesintileri

BARTIN (AA) - Elektrik kesintisi nedeniyle Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait maden ocağında üretim durdu, işçiler tahliye edilmeye başlandı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, elektrik kesintisi dolayısıyla TTK Amasra Müessesesine ait maden ocağında üretimin durduğunu ve çalışan işçilerin tahliyesine başlandığını söyledi.

Kurumda küçük çaplı jeneratörler olmasına karşın eksi 200 ve 350 kodundaki galerilere temiz hava sağlayan jeneratör bulunmadığını ifade eden Arslan, şöyle dedi:

"Jeneratör olmaması nedeniyle galerilerde metan gazı birikme riski söz konusu. Elektrik olmadığı için havalandırma da yapılamayacağı için ocak içerisinde galerilerde çalışan 200 işçinin tahliyesine başlandı. İşçiler, yaklaşık 10 kilometre yol yürüyerek nefeslik olarak tabir ettiğimiz baca ağzına gelecekler. Ocak içerisinde şimdilik bir sıkıntımız yok. Kuyu başlarında kompresörlerimiz var. Elektrik kesildiği zaman onlar devreye giriyor ama eksi 350 kodundaki galerilere hava basabilecek güçte değil. Tabi jeneratör olmaması risk ama ocakları havalandırmaya yarayacak bir sistem devasa bir kurumun yıllık bütçesi kadar. Kurumun o jeneratörü alma şansı olmaz. Şu anda tedbir olarak metan gazı birikme riskine karşı madenci arkadaşlarımız tahliye ediliyor. Ocaktan çıkmaları yaklaşık bir saati bulur."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber